Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Na palubě lodi Tajemství začal festival Divadla bratří Formanů
 
      Námořní festival Divadla bratří Formanů začal dnes v Praze. Na lodi Tajemství, kotvící na Vltavě pod Štefánikovým mostem, uvedl domácí soubor inscenaci nazvanou Barokní opera. Jeho členové s ní vystoupí ještě na přidaném představení 13. září vpodvečer.

 
Večerem navíc bude 17. září písničkový pořad herců z Divadla v Dlouhé, řekla produkční Blanka Borůvková. Zahájení této přehlídky několikrát oddálily záplavy. Na festivalu se vedle pořádajícího souboru pod vlajkou městské části Praha 6 představí především spřátelené kolektivy. Budou mezi nimi například soubor Buchty a loutky, Studio dell'arte z Českých Budějovic, plzeňská kapela Mediterian, absolventky pražského Duncan centra, mimové Števo Capko a Bilbo Reidinger, Tam Tam Orchestra z Prahy a dánské hudební duo Bassanova.

Loď Tajemství, která povodně přečkala ve smíchovském přístavu, vznikla v rámci projektu Praha - Evropské město kultury roku 2000 rekonstrukcí nákladního člunu. Je 70 metrů dlouhá a deset metrů široká. Kdysi vozila až 1250 tun uhlí či písku, dnes pojme vedle divadelního zázemí a dvacetičlenné posádky 170 diváků. Úprava umožňuje, aby mohla plout i v pobřežních vodách na moři. Radní z Prahy 6 loni člun od plavební společnosti za dva milióny korun odkoupili a bratrům Formanovým pronajali za symbolickou korunu. Ti se hned po skončení námořního festivalu vydají do Francie. V Grenoblu budou až do poloviny října hrát "suchou variantu" Grinových Nachových plachet. Jde o jejich mezinárodní projekt s francouzskou společností Cabaret Théatre Dromesko, s nímž loni brázdili vltavské vody a představili ho i v Belgii.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>