Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Povodně způsobily Českým přístavům škodu za 200 miliónů korun
 
      Srpnové povodně způsobily společnosti České přístavy škodu přesahující 200 miliónů korun. Škody napáchané povodní jsou podle generálního ředitele Miloslava Černého tak velké i proto, že se břehy Vltavy a Labe neudržují a jejich koryta jsou zanesená.

 
Celkové ztráty v říční dopravě ministerstvo dopravy odhadlo na 1,5 miliardy korun. Kvůli nefunkčním zdymadlům je stále po povodních nesplavná Vltava a kvůli zanesení koryta je uzavřeno střední Labe.

Společnost provozuje osm přístavů, z toho tři v Praze. Loni zahájila v holešovickém přístavu s izraelskou firmou Zeevi Group of Companies výstavbu komplexu bytů, obchodů a kanceláří za 0,5 miliardy dolarů (zhruba 16 miliard korun). Stavbu pod názvem maják povodeň nijak nezasáhla a projekt bude dokončen ve druhé polovině roku 2003. V loňském roce hospodařily přístavy se ztrátou 18,5 miliónu korun, když o rok dříve vykázaly zisk 1,7 miliónu korun. Hlavními akcionáři společnosti byly na konci loňského roku Kuponinvest s téměř 40 procenty a A+A finance s více než 30 procenty akcií.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>