Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Tisková konference YC CERE
 
      Ve čtvrtek 19/2 proběhla v Jachetním klubu YC CERE ? Sportovním centru mládeže v dopoledních hodinách tisková konference. Na úvod přivítal všechny novináře a hosty předseda Českého svazu jachtingu Ing.Karel Bauer,

 
zrekapituloval aktivity klubu CERE za uplynulý rok , připomněl významné závody - především jubilejní desátý ročník Lipno CERE regaty, tradiční Youth Cere regatu, závod kajutových plachetnic CERE Lipno maraton, novinkou letošního roku bude Velká cena Prahy v team racingu ? jachetním závodě družstev. Členové klubu se budou podílet i na českém závodě námořních plachetnic San Pelgrino Cup, jehož ředitel Ing. Jiří Zindulka přítomným novinářům o novém závodě krátce pohovořil. David Křížek ?hlavní trenér Sportovního centra mládeže představil nejlepší závodníky roku. ?Pro každou posádku je vypracován speciální plán přípravy a sportovci se pod vedením trenérů SCM účastní vybraných regat, společných testů a pravidelných soustředění. V současné době se přípravy v SCM účastní pětatřicet mladých jachtařů rozdělených do tří výkonnostních skupin? řekl David Křížek. Na konci února odjíždí SCM na jarní přípravné soustředění do Chorvatska.

Přítomní si mohli prohlédnou nový projekt na dostavbu dalšího podlaží klubu s restaurací a moderním centrem speciální sportovní přípravy včetně rehabilitace, které bude sloužit i pro širší veřejnost. Celý projekt harmonicky koresponduje s okolními stavbami a nenarušuje atmosféru bývalé Mejzlíkovy plovárny v Podolí, kde se klub CERE nachází.

V podvečerních hodinách pak proběhlo neoficiální setkání v klubu CERE. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nová prodejna Lukostřeleckého klubu CERE, jehož založení se datuje od podzimu 2002, kdy klub byl zároveň přijat do Českého lukostřeleckého svazu a Pražské tělovýchovné unie.

Večer se podával vynikající cereguláš a točené pivo, decentně pálivé feferonky a pikantní nakládané okurky. Nejčastějším námětem debat byly přípravy na tradiční i nové závody a plánování setkání u vody. Sezóna už je na ?spadnutí?, takže už brzy se všichni zase sejdeme u vody.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>