Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Brněnský výstavní areál se v listopadu změní ve sportoviště
 
      20. října - Brněnský výstavní areál se začátkem listopadu změní ve velké sportoviště. Jeho prostory totiž téměř zcela obsadí výstavy Sport Life, Boat Brno a Caravaning. Na akcích se představí necelé tři stovky vystavovatelů z 16 zemí.

 
Pro návštěvníky pořadatelé připravili od 11. do 14. listopadu řadu sportovních exhibicí, autogramiád i soutěží, řekl na tiskové konferenci vedoucí projektu Petr Navrátil. Výstavu Sport Life a její doprovodný program najdou návštěvníci v několika pavilonech. Samostatnou součástí akce je cyklistická výstava Bike Brno, která je čtvrtou největší specializovanou přehlídkou v Evropě a šestou na světě. V rámci doprovodného programu se uskuteční Světový pohár v lezení na obtížnost na 12metrové stěně, silniční závod, mistrovství České republiky v bike trialu, pohár siláků či festival outdoorových (venkovní aktivity) filmů. Autogramiády bude mít na výstavě řada sportovců, včetně jachtařky Lenky Šmídové, která uspěla na letošní olympiádě.

Kromě veletrhu Sport Life, který je první dva dny určen pro obchodníky, se na brněnském výstavišti uskuteční samostatná výstava jachtingu Boat Brno. Na ní se mohou návštěvníci těšit mimo jiné na 14,3metrovou loď Bénéteau Océanis 473, která bude v Česku vystavena vůbec poprvé. Náklady na dopravu tak velké lodi do ČR se podle pořadatele výstavy pohybují v desítkách tisíc eur. Zájem vystavovatelů o Boat Brno se podle pořadatelů výrazně zvýšil vzhledem k rostoucí popularitě jachtingu. V posledních letech totiž tráví na moři dovolenou 50 až 60 tisíc Čechů ročně. Samostatnou výstavu mají ve stejném termínu také karavany a obytné vozy. Vlastní pavilon bude mít prezentace armádních sportů. Vstupenka stojí 60 korun a slouží zároveň jako celodenní jízdenka na městskou hromadnou dopravu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>