Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
ČANY vyhlásila anketu ?Osobnost českého námořního jachtingu roku 2004?
 
      7.ledna - Česká asociace námořního jachtingu ? ČANY, vyhlašuje anketu, jejímž záměrem je každoročně ocenit osobnost,

 
která v daném roce dosáhla vynikajících výsledků při závodech, sportovních plavbách nebo výrazným způsobem přispěla k propagaci a rozvoji českého námořního jachtingu.

5. ledna v 06:00 hodin bylo zahájeno hlasování této nové ankety ČANY. Svůj hlas pro některého z nominovaných je možné poslat běžnou SMS (bez žádného zvláštního tarifu) ze svého mobilu na číslo 605 022 290 ve tvaru: CANY(mezera)Příjmení toho, pro kterého hlasujete. Z jednoho mobilu lze poslat pouze jeden hlas. Hlasování bude ukončeno 6. února 2005 v 06:00 hodin.

Na rozdíl od dalších každoročních ocenění výsledků soutěží ČANY (Námořní Interpohár ČANY, Zlatá stuha ČANY a Plavba roku), které určují bodové výsledky nebo jsou dány rozhodnutím výkonného výboru, je tímto umožněno každému hlasujícímu vyjádřit svůj osobní názor.

Oceněná osobnost, která dostane nejvíce hlasů obdrží originální uměleckou cenu zhotovenou akademickým malířem Zdeňkem Petrem na slavnostním vyhlášení, které proběhne 12. února 2005 na tradičním setkání jachtařů v Libštátě. Další pořadí nebude vyhlašováno.

Níže uvedenou nominaci osobností pro první ročník ankety provedl Výkonný výbor ČANY.

Pravidla hlasování:
1. hlasování je veřejné formou poslání SMS zprávy (cena je podle používaného tarifu
hlasujícího) na číslo 605 022 290 v tomto tvaru:

CANY (mezera) příjmení nominované osoby, které je posílán hlas,

2. z každého mobilní telefonu je možné poslat pouze jeden hlas,

3. hlasování probíhá od
06:00 hodin dne 5. ledna 2005 do 06:00 hodin dne 6. února 2005.

Všem, kteří vyplují v roce 2005 přejeme dobrý vítr do plachet, stálou přízeň Neptuna a vždy bezpečný návrat do domovských přístavů.

VV ČANY předem děkuje za hlasování v této anketě, která by měla ocenit výraznou osobnost našeho námořního jachtingu v roce 2004.

Ing. Petr Ondráček, CSc.
president ČANY




Nominace ankety ČANY
(uvedeno v abecedním pořadí a bez titulů)

Tomáš Brabenec ? kapitán, S/Y DANDY:
za úspěšnou dokončení plavby na trase Barcelona ? ústí Orinoka ? Hamburk v období od 22. 4. 2003 do 17. 8. 2004 v celkové délce 13 081 Nm.

Petr Dombrovský ? kapitán S/Y ONE & ALL:
za plavbu na trase Terst ? Trinidad na plachetnici typu Sportina dlouhé pouze 5,95 m v období od 6. 7. 2003 až 31. 6. 2004 v celkové délce 6 900 Nm.

Josef Juriga ? jachtař a organizátor:
za opětovně úspěšnou organizaci Mistrovství ČR v handicapu ORC pro rok 2004 v dálkových námořních závodech ? Pohár Niké, který byl součástí vrcholové české soutěže námořního jachtingu - Námořního Interpoháru ČANY 2004, a s tím spojenou významnou propagaci českého námořního jachtingu.


Jaroslav Korytář ? kapitán, Team Polar:
za vynikající výsledky v řadě mezinárodních regat v handicapu IMS. Zejména za první místa ve třídě a v absolutním pořadí závodu Croatia Cup IMS v Punatu, za celkové druhé místo v seriálu závodů Sport Sailing Cup IMS pořádaných národními svazy a jachetními kluby z Rakouska, Slovinska a Chorvatska, za třetí místo ve své třídě na IMS Mediterranean Championship na Cresu, za druhé místo v absolutním pořadí slovenského mistrovského závodu Audi SANY Cup ORC, který je součástí Námořního Interpoháru ČANY, za probojování první české lodě (z celkem 230 posádek hodnocených za poslední dva roky ve vybraných závodech v handicapu IMS a ORC) mezi deset posádek finále závodu IMS Masters Final, který se bude konat příští rok v Chorvatsku. Dále pak za významnou mediální propagaci českého závodního jachtingu
u nás a v zahraničí.

David Křížek ? všestranný jachtař a trenér, YC RODOP:
za vynikající výsledky v námořních závodech, kde byl členem vítězné posádky kpt. M. Kulíka na MČR Elan 333 a na San Pellegrino Cup JOD 35, za trenérskou práci a výsledky ve Sportovním centru mládeže YC CERE a za koučování naší stříbrné olympioničky z Atén

Jindřich Kuchejda ? kapitán S/Y VICTORIA:
za úspěšně zakončenou pětiletou plavbu kolem světa dlouhou 49 120 Nm, která vedla západním směrem a byla spojena s proplutím Magellanova průlivu, uskutečněnou na obdobě historické lodi typu ?Karaka?, kterou použil v 16. stol. mořeplavec Ferdinand Magellan, a s tím spojenou propagaci českého námořního jachtingu. Na stavbě této lodi se jmenovaný podílel spolu s dalšími mladými nadšenci pod vedením nestora českého námořního jachtingu Rudolfa Krautschneidera.

Martin Kulík ? kapitán, YC RODOP:
za obhájení titulu mistra České republiky v námořních závodech Elan 333 na 8. České námořní rallye v Chorvatsku a za 1. místo na San Pellegrino Cup JOD 35 v Chorvatsku.

Jiří Liška ? kapitán, vedoucí ALUSAIL týmu:
za výrazný výkonnostní vzestup z loňského dvanáctého místa na letošní celkově druhou příčku jak v soutěži kapitánů, tak v soutěži týmů v Námořním Interpoháru ČANY 2004.


Luděk Sejkora ? kapitán S/Y TWINKY, CIUR Team:
za obhájení titulu mistra České republiky na MČR ORC 2004 v dálkových námořních závodech - Pohár Niké v Chorvatsku, za vítězství na Audi SANY Cup ve třídě ORC (Mistrovství Slovenska v námořním jachtingu) v Chorvatsku a za obhájení prvního místa v soutěži Námořní Interpohár ČANY 2004.

Bří Pavel a Tomáš Stejskalové ? jachtaři a organizátoři:
za opětovně úspěšné zorganizování závodu Mistrovství ČR 2004 monotypu Elan 333 ? 8. Česká námořní rallye v Chorvatsku, který je součástí Námořního Interpoháru ČANY, a s tím spojenou významnou propagaci českého námořního jachtingu.

Inna Václavová - kapitánka, ALUSAIL tým:
za vynikající výkony na letošním závodě Audi Sany Cup (Mistrovství Slovenska v námořním jachtingu), kde její ženská posádka vyhrála mezi mnoha mužskými posádkami suverénně všechny rozjížďky tohoto závodu, za 5. místo v soutěži kapitánů v soutěži Námořní Interpohár ČANY a za vynikající výkony v posádce kapitána Jiřího Lišky.

Jiří Zindulka ? jachtař a organizátor:
za úspěšnou organizaci prvního ročníku závodu San Pellegrino Cup v Chorvatsku monotypu JOD 35, který byl součástí Námořního Interpoháru ČANY 2004, a s tím spojenou významnou propagaci českého námořního jachtingu.

Ing. Petr Ondráček, president ČANY

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>