Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Madoff přišel už o třetí jachtu, tentokrát ve Francii
 
      Paříž 7. dubna - Již třetí jachta amerického finančníka Bernarda Madoffa byla zajištěna v souvislosti se zabavováním jeho majetku,

 
z jehož prodeje mají být alespoň částečně odškodněny oběti podnikatelových machinací. Loď kotvící na francouzském Azurovém pobřeží o víkendu zabrala francouzská investiční společnost Meeschaert, která je jednou z mnoha obětí Madoffových podvodů, a to na základě povolení francouzského obchodního soudu.













Sedmadvacet metrů dlouhá jachta v hodnotě sedmi milionů dolarů (138 milionů Kč) je registrovaná na Kajmanských ostrovech. Meeschaert ji zajistila mohutnými řetězy v přístavu letoviska Antibes ležícího nedaleko Cannes a Nice
Madoff vlastní společně s manželkou i vilku v Cap d'Antibes, jejíž cena je odhadována v přepočtu na skoro 20 milionů Kč. Předpokládá se, že i ona bude v nejbližší době zabavena.











Před několika dny americká federální policie zabavila Madoffovo usedlost v Palm Beach na Floridě a spolu s ní další dvě jachty - jednu měřící 17 metrů a druhou sedm.
Dlouhá léta se na něj pohlíželo jako na respektovaného finančníka a byl jedním z nejbohatších mužů na newyorském Wall Streetu. Bernard Madoff své pověsti využíval dosytosti a několik desítek let od investorů snadno získával za příslib vysokého zhodnocení velké finanční obnosy. Loni v prosinci ale Madoff šokoval přiznáním, že klienty oklamal takzvaným pyramidovým systémem a zpronevěřil tak až 50 miliard dolarů (přes bilion korun). V březnu Madoff u soudu přiznal vinu ve všech 11 obviněních, za něž mu v součtu hrozí až 150 let vězení.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>