Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Čeští svědci: lidé byli přes počáteční šok úžasně disciplinovaní
 
      Český manželský pár z Prahy se v úterý po snídani v hotelu s výhledem na newyorský Central Park vydal po osmé hodině ranní místního času metrem na dolní část Manhattanu. Prohlídku New Yorku chtěli začít výletem k proslulé Soše svobody a pak měli v plánu procházku po Manhattanu. Tragické události je zastihly v Battery Parku, v přístavu přímo před Světovým obchodním střediskem (WTC), když čekali na přívoz na Liberty Island.

 
Vidět zblízka Sochu svobody jim ale už osud nedopřál; stali se naopak přímými účastníky strašlivých události, které původně považovali za nehodu. Po počátečním chaosu záchranářské práce probíhaly naprosto disciplinovaně a v rámci možností v klidu, uvedli oba Češi, kteří hovořili i s několika lidmi, jež se zachránili útěkem z budov WTC.
Po zborcení obou věží WTC, kdy všichni v blízkém okolí museli zůstat na jednom místě a nešlo nikam utéci, byl český pár i svědkem hrůzných scén, kdy v ulicích viděl ležící kusy lidských těl. "Svět už nikdy nebude takový jaký býval," reagoval český turista. Celá oblast byla po zřícení mrakodrapů neprodyšně uzavřena, oba Češi byli po třech hodinách (kolem 14:00 místního času) evakuováni spolu s ostatními lodí, do svého hotelu se ale dostali až kolem 23:00 (5:00 SELČ). Až potom mohli z hotelové pevné linky - mobilní telefony nefungovaly - konečně uklidnit své příbuzné, že až na zaprášené oblečení a šok jsou v pořádku. "Pánbůh nás má rád," byla jejich první slova, když se nakonec dovolali do České republiky.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>