Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
ČSPL má zájem o desítky lidí na posádky lodí
 
      Československá plavba labská (ČSPL), která je již téměř rok v konkursu, nabízí několik desítek pracovních míst na posádkách svých lodí.

 
"Potřebujeme minimálně 20 kapitánů a zhruba stejný počet lodních strojníků," řekl dnes ČTK generální ředitel společnosti Miroslav Šefara. Společnost podle Šefary přijímala některé nové pracovníky již v průběhu konkursu.

"Nyní ale máme téměř stoprocentní jistotu, že firma poběží dál. Můžeme bez nějakých obav lidem něco konkrétního nabídnout," uvedl. To podle něj souvisí s tím, že 19. srpna by měl konkursní správce vyhlásit vítěze prodeje funkčních částí plavby. Podle Šefary je ČSPL finančně stabilizovaná. "Platíme všechno včas. Máme dostatek cash flow, na účtech je několik desítek miliónů korun," uvedl. V divizi rejdařství, která lodě provozuje, pracuje kolem 400 lidí, z čehož je zhruba sto kapitánů a přibližně stejný počet strojníků.

Plavba nyní provozuje asi 140 plavidel a zaměstnává přibližně 660 pracovníků. Podle dřívějších vyjádření konkursního správce Aleše Klaudyho by při kombinaci nejlepších nabídek z prvního kola soutěže mohl za funkční části plavby získat až 380 miliónů korun. Mezi funkční části plavby patří mimo rejdařství přístav Loubí a loděnice Křešice. Dále jde o divizi ředitelství, pozemky a zařízení přístavu Lovosice a zastoupení v Magdeburku a Hamburku. Návrh na konkurs podalo představenstvo firmy kvůli platební neschopnosti. Před prohlášením konkursu vláda a následně i věřitelské banky odmítly firmě pomoci. Podnik dluží bankám přes 700 miliónů korun, celkově pak přes 1,3 miliardy korun, což je více než polovina základního kapitálu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>