Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Plavby
Požár na lodi norského vojenského námořnictva
 
      Na lodi norského vojenského námořnictva propukl dnes západně od pobřeží země požár, který se vymkl kontrole. Všech 33 členů posádky minolovky Orkla muselo být evakuováno.

 
Oznámila to dnes norská armáda. Plavidlo dlouhé 55 metrů, které bylo vyrobeno v roce 1996 v Norsku, vyslalo tísňové volání v sedm hodin ráno, když se nacházelo 15 kilometrů od města Aalesund, asi 400 kilometrů severozápadně od Osla. Požár propukl ve strojovně lodi, jeho příčina není zatím známa. Většina námořníků opustila loď na záchranných člunech a byla později vylovena okolními plavidly. Sedm členů zpočátku na lodi zůstalo a snažilo se bojovat s plameny, později však muselo rovněž loď opustit. Nikdo z posádky neutrpěl vážnější zranění, jedenáct námořníků však muselo být ošetřeno, protože se nadýchalo kouře.

Orkla je teď odtahována vlečnými plavidly dál od pobřeží. Mluvčí jižního velení norské armády nevyloučil, že se potopí. Loď měla údajně na palubě jen lehké zbraně, takže nebezpečí většího výbuchu by nemělo hrozit.

CTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>