Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
V Jedovnicích se o víkendu pojede MS na motorových člunech
 
      O víkendu se v Jedovnicích na Blanensku bude udělovat titul mistra světa v závodech motorových člunů ve třídě do 250 ccm. Na rybníku Olšovci se uskuteční 32. ročník a v kategoriích O 350, O 500, O 700, S 850 a T 850 se pojedou mezinárodní závody.

 
Celé mistrovství světa dvěstěpadesátek je pouze jednorázový závod u nás. O titulu se rozhodne ve čtyřech bodovaných rozjížďkách, přičemž každému závodníkovi se započítají tři výsledky," vysvětlil organizátor podniku Jaroslav Procházka. V současné době je do této kategorie přihlášeno 28 jezdců z deseti států, mezi nimiž ovšem chybí domácí zástupce. Nejpočetněji jsou zastoupeni Italové, z nichž by se měli rekrutovat i největší kandidáti na vítězství. Bez šancí nejsou ani Polák Synoracki, Slovák Hencz či Němec Otto. Čeští zástupci pojedou až v dalších třídách.

Závody na Olšovci se v minulosti nechvalně proslavily tragickými nehodami. Před třemi roky zahynul v Jedovnicích Bulhar Jordanov, který byl už třetí obětí zdejšího závodu. Pořadatelé chtějí všechny zahynulé uctít krátkým pietním aktem. Tréninky se uskuteční v sobotu od 9 do 16:30. Závody pak v sobotu od 16:30 do 17 hodin a o den později od 13 do 17.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>