Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Mrazivá tvář jachtingu - MČR v Team racingu
 
      Od čtvrtka do soboty probíhalo na Lipně mistrovství České republiky v team racingu. Jak všichni vědí, v posledních dnech u nás vládne všude poněkud nezvykle chladné počasí.

 
Přesto, že podmínky byly spíš typické pro závody ledních jachet, závodníci na 420kách se nevzdali a do dnešního dne tvrdě bojovali o titul.

Dvacátého pátého října, teplota okolo ?2°C, sněhový poprašek, vítr o síle 3-8m/s, místy sněžení, Marína Lipno, pár udivených holandských turistů. To byly kulisy letošního MČR v team racingu.
Za těchto podmínek, kdy závodníkům namrzaly narefované plachty, byly výkony na trati opravdu obdivuhodné. Za podmínek, kdy vydržet venku a pozorovat rozjížďky nikdo dlouho nevydržel, museli závodníci často absolvovat několik rozjížděk v řadě. Sám jsem přes zimní oblečení vydržel maximálně dvě rozjížďky a pak jsem se zbaběle běžel schovat do vytopené kanceláře.

V přestávkách závodníci měli možnost se ohřát v improvizované šatně. Čepoval se horký čaj v různých modifikacích. Nejvíce si ovšem ?užívali? rozhodčí. Ti na startovním prámu měli alespoň k dispozici vytopenou kajutu, ovšem rozhodčí na gumových člunech, ti si opravdu zasluhují uznání a obdiv. Když Martin poprvé vystoupil ze člunu, sotva se vyškrábal po kamenech hráze, aby si došel pro čaj. Zpátky ovšem už zase běžel. Takové bylo tedy nasazení zúčastněných!

Tak jak to vypadá, vlastně ani nepíšu nic o jachtingu, ale spíš o věcech okolo. Ty byly ovšem tentokrát natolik v převaze, že to vlastně jinak ani nejde. Nakonec se však mistry ČR stal tým RODOP, následován týmem vedeným Ing.Josefem Pavlovským. Na třetím místě se umístil tým CADET. Rodop tak letos získal poslední možný titul mistrů a završil tak úspěšnou sezónu.

Mimochodem, titulek pro tento článek jsem za jedno malé plechovkové Plzeňské a dvě poukázky na stokorunovou slevu na pojistné u Hasičské pojišťovny koupil.













Text P.Z. , foto I.Z

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>