Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pohár Vltavy 2006
 
      15. listopadu - Dne 23.9.2006 se konal na Orlíku již druhý ročník poháru Vltavy, organizátory jsou majiteleé lodi Vltava 1935 (www.vltava1935.cz).

 
Počasí bylo objednané-) vítr 10-20 m/s, slunečno až polojasno, teplota vody 18 stupňu Celsia. Rozhodčím byl pan Miloš Zvonař, zázemí poskytl Petr Štěpánek v Barrandovské zátoce (www.yachtclubbarrandov.cz).

Letos se zúčastnilo 33 lodí, v roce 2005 celkem 23 lodí, které dopluly až do cíle.

Pořadatelům jde o příjemný závod kajutových plachetnic, nikoli o maximální počty zúčastněných, závod se skládá z jedné rozjíždky - podle větru co nejdelší tratě s jednou obrátkou, pluje se bez rozdílu délek lodi a za každého počasí.

Pořadí lodí 2006 : 1. místo BIENE (kpt. Lada J.) 2. místo FAMILY LADY 3. místo VLTAVA

Cenou pro vítěze byl stříbrný rytý pohár a putovní pohár, na který se každý rok ryje jméno vítězné lodi v daném ročníku.

Po závodech a vyhlášení vítězů byla na programu řada společenských aktivit ? od guláše, vystoupení krasoplavců, zpěv Gabriely Podnecké, až po volnou zábavu do ranních hodin následujícího dne.

Závod o POHÁR VLTAVY byl v roce 2005 konán u příležitosti 70.výročí křtu závodní kajutové plachetnice VLTAVA, postavené ve 30.letech minulého století v Jugoslávském Trogiru pro závody na jadranu, objednavatelem byl Český Yachtklub.

Je zajímavý trend, každou sezónu se objevuje na Orlíku více dřevěných lodí, je to jen tam, nebo i jinde? Napište nám na EMAIL: lode@centrum.cz.

O dalším, již třetím ročníku Vás budeme informovat v předstihu, předpokládaný termín 3.týden září 2007 Orlík.

http://www.vltava1935.cz
http://www.biene.unas.cz/


Ahoj
Vltava 1935

Jirka, Martin, Onrdra, Roman

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>