Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Stříbro pro Cadety v Polsku
 
      Praha, 16. května - STŘÍBRNÁ MEDAILE PRO NERATOVICKOU DÍVČÍ POSÁDKU Z DRUHÉHO ZÁVODU STŘEDOEVROPSKÉHO POHÁRU LODNÍ TŘÍDY CADET V POZNANI

 
Druhý závod série regat jachtařského středoevropského poháru CECC 2008 v lodní třídě Cadet proběhl o uplynulém víkendu v Poznani. Stříbrnou medaili v kategorii dívky si po pěti rozjížďkách odvezla neratovická posádka Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová.











Ve dnech 9. ? 11. května pokračovala série závodů Středoevropského poháru lodní třídy Cadet CECC 2008 třídenním kláním jachtařských juniorů v polské Poznani. Ani tentokrát se neztratila dívčí posádka Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová z YC Neratovice, která po pěti rozjížďkách ve své kategorii obhájila druhé místo. V ohromné konkurenci 67 lodí z Polska, Německa, Maďarska a České republiky si z českých posádek v celkovém pořadí nejlepší umístění odvezl Šimon Seidl a David Hakl z Brna. Závody v Poznani byly bohužel bez účasti favorita Jiřího Parůžka (vítěz prvního závodu v německém Warnemünde), který se podrobil operaci kolene.

Počasí v Poznani bylo slunečné a teplé, ale vítr slabý. První den se odstartovaly tři rozjížďky ve slabém a nerovnoměrně kolísavém větru cca 1?3 m/s. Druhý den bylo velmi letní počasí bez větru a neodjela se tedy ani jedna rozjížďka. Třetí den se po krátkém čekání vítr ustálil na poměrně stabilních cca 4 m/s a odstartovaly se dvě rozjížďky v relativně stálých podmínkách. České posádky se opět nenechaly zahanbit. Stříbrnou medaili za druhé místo v kategorii dívek a celkově 22. místo si odvezla posádka Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová.

Umístění českých posádek v celkovém pořadí druhého závodu CECC 2008 v Poznani:
20. místo Šimon Seidl a David Hakl (Brno)
22. místo Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová (YC Neratovice)
26. místo Jakub Hykrda a Jan Petrovský (Brno)
31. místo Adéla Čuláková a Vít Jebavý (YC Neratovice)
32. místo Kamila Ráčková a Klára Fantová (Brno)
37. místo Michal Kliment a Veronika Živná (YC Neratovice)
43. místo Anna Kotková a Simona Failerová (ČYK Praha)
49. místo Jan Štrunc a Dominik Loudín (YC Neratovice)
60. místo Filip Havel a Anna Vítová (YC Neratovice)
61. místo Michaela Štruncová a Kateřina Hálová (YC Neratovice)

Série závodů Středoevropského poháru CECC 2008 bude pokračovat v červnu závody v Maďarsku a na začátku července v České republice na Lipně, kde se uskuteční poslední závod a celkové vyhlášení poháru.

Jan Štrunc
YC Neratovice

Dodatečné informace:
Posádku lodní třídy Cadet tvoří dva závodníci ve věku do 17 let ? kormidelník a kosatník. Loď je dlouhá 3,22 m a váží 54 kg.

Jitka Tkadlecová, foto http://cadetclass.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>