Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
MČR v LT Cadet, 420, Pirát - výsledky závodu
 
       Praha 9. července - 2. ? 6. července proběhlo v prostorách Jachtklubu Černá v Pošumaví na Lipně mistrovství České republiky v lodní třídě Cadet, 420 a Pirát - O pohár Poštovní spořitelny.

 


Mistrovství České republiky lodní třídy Cadet se konalo na Lipně ve dnech 2. ? 6. 7. 2008, mistry ČR se stala posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová z Jachtklubu Toušeň, nejlépe z posádek YC Neratovice se na bronzové pozici umístila dvojice Michal Kliment a Veronika Živná.














2. ? 6. července proběhlo v prostorách Jachtklubu Černá v Pošumaví na Lipně mistrovství České republiky v lodní třídě Cadet. Během devíti rozjížděk a dvou závodních dnů si titul Mistra ČR vybojovala posádka Jachtklubu Toušeň Jiří Parůžek a Kateřina Hálová, stříbrnou medaili si do Brna odvezla závodní dvojice TJ Lodní sporty Šimon Seidl a David Hakl. Překvapením bylo třetí místo posádky YC Neratovice Michal Kliment a Veronika Živná.

Mistrovství ČR lodní třídy Cadet proběhlo na Lipně v Černé v Pošumaví společně s třídami 420 a Pirát. Ve středu proběhlo měření lodí a plachet dle směrnic třídy. Závod byl vypsán na celkem 12 rozjížděk. Ve čtvrtek počasí bohužel nedovolilo odstartovat ani jednu rozjížďku, přes Lipno se přehnala bouřka doprovázená silným větrem. V pátek se pak za středního větru v prostoru před loděnicí v Černé v Pošumaví odjelo prvních pět rozjížděk. V sobotu vítr zeslábl a měnil svůj směr, nicméně v prostoru u Kovářova bylo možné dokončit čtyři rozjížďky. V neděli se již vítr bohužel nerozfoukal.

Průběh letošního mistrovství ČR lodní třídy Cadet byl opravdu dramatický. Ještě před poslední rozjížďkou nebylo jisté, kdo se stane vítězem. Bodové ohodnocení na prvních třech místech bylo velmi těsné. Vítězství nakonec získala posádka Jiří Parůžek a Kateřina Hálová z Jachtklubu Toušeň, pro kterou to byl první titul v absolutním pořadí. Těsně na druhém místě pak byla brněnská posádka Šimon Seidl a David Hakl. Zasloužené třetí místo získala posádka Michal Kliment a Veronika Živná z YC Neratovice.

Zvláštní cenu Asociace lodní třídy Cadet za první místo v kategorii dívky obdržela další z posádek YC Neratovice ? Johana Kořanová a Sára Tkadlecová. První místo v kategorii do 14 let získala posádka z TJ Lodní sporty Brno Tomáš Vodáček a Blanka Maršálková.

Výsledky mistrovství ČR lodní třídy Cadet na Lipně:

1. místo Jiří Parůžek a Kateřina Hálová (Jachtklub Toušeň)
2. místo Šimon Seidl a David Hakl (Brno)
3. místo Michal Kliment a Veronika Živná (YC Neratovice)

Umístění dalších posádek YC Neratovice:

4. místo Adéla Čuláková a Vít Jebavý (YC Neratovice)
5. místo Johanka Kořanová a Sára Tkadlecová (YC Neratovice)
8. místo Jan Štrunc a Dominik Loudín (YC Neratovice)
10. místo Filip Havel a Anna Vítová (YC Neratovice)
11. místo Jonáš Tichý a Abraham Limpouch (YC Neratovice)
16. místo Michaela Štruncová a Jan Ploner (YC Neratovice)
17. místo Lukáš Svoboda a Václav Brabec (YC Neratovice)

LT 420
1. FIALA PETR, MERTLOVÁ MICHAELA
2. ŽÁKOVÁ MARTINA, ŽÁKOVÁ PETRA
3. DYMÁK JIŘÍ, STEINER MICHAL

LT PIRÁT
1. SIVÝ JOSEF, SIVÝ DALIBOR
2. RYBÁČEK JOSEF, KOPŘIVA LUDĚK
3. BAUDITZ JENS, THIEL SUSANNE

Jitka Tkadlecová, redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>