Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
MČR v jachtingu - lodní třída 420 a Fireball
 
      Lipno 3. - 6. července 2010

 
Mistři České republiky pro rok 2010 v lodní třídě 420: Johana Kořanová a Lenka Mrzílková (YC Neratovice)

Mistři České republiky pro rok 2010 v lodní třídě Fireball: Martin Kubový (Jachtklub Toušeň) a Roman Roček (YC Neratovice)

Mistři České republiky pro rok 2010 v lodní třídě Fireball, kategorie MIX (smíšené posádky): Eva Skořepová (TJ Spoje Praha) a Viktor Tkadlec (Jachtklub Toušeň)




NERATOVICKÉ POSÁDKY OVLÁDLY MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY LODNÍCH TŘÍD 420 A FIREBALL

O prodlouženém svátečním víkendu se již tradičně konalo na Lipně mistrovství České republiky v jachtingu. Do Černé v Pošumaví se sjely dvouposádkové lodní třídy - 420, Fireball, Létající Holanďan, Pirát a juniorská lodní třída Cadet, pro kterou byl tento závod součástí Pohárových závodů. Závodníky Cadetů čeká mistrovství České republiky o víkendu 10. - 11. července.

Předpověď počasí nevěstila dobrý vítr. Během čtyř závodních dnů se stihlo odjet pouze pět rozjížděk, z toho tři až poslední den, kdy přece jen "přifouklo" až k 10 m/s.

Výsledky mistrovství České republiky lodní třídy 420:
Neratovická posádka "čtyřistadvacítky" Johana Kořanová se zkušenou kosatnicí Lenkou Mrzílkovou nenechala nikoho na pochybách, že to myslí s obhajobou mistrovského titulu vážně. Po nevydařeném prvním startu, přesto do cíle rozjížďky dojela jako první a pak toto umístění ještě třikrát zopakovala. Před posledním startem již měla titul jistý, proto si mohla dovolit opět z první pozice trochu takticky experimentovat, což ji stálo dvě místa.

Velmi dobře si vedla další dívčí posádka z Neratovic - Michaela Kořanová s Hankou Chudějovou, která si po celou dobu regaty držela druhé pořadí a nakonec jej o jeden bod, před dotírajícími juniory Jiřím Dymákem a Michalem Steinerem z YC Vysoké Mýto, uhájila. Nová neratovická posádka Michal Kliment s Janem Štruncem, dojela celkově na pěkném 6. místě, a zároveň získala stříbrné medaile v kategorii Junior Open. Sedmá skončila další posádka z Neratovic - Michal Škoda s Jonášem Tichým.

Výsledky mistrovství České republiky lodní třídy Fireball:
Lodní třída Fireball je určená dospělým, převážně mužským posádkám. I v této třídě se dařilo Středočechům. Titul mistrů ČR vybojovali Roman Roček (YC Neratovice), který se letos po dvou letech vrátil do posádky k Martinovi Kubovému z Jachtklubu Toušeň. Pro neratovického Romana Ročka to je velký návrat a zisk dalšího mistrovského titulu poté, co měl po úraze před dvěma lety dle lékařů strávit zbytek života na vozíčku či protézách. Stříbro v absolutním pořadí a mistrovský titul v kategorii smíšených posádek brala Eva Skořepová (TJ Spoje Praha) a Viktor Tkadlec (Jachtklub Toušeň). Neratovičtí fireballisté si pak dojeli ještě pro bronz, "brambory" i páté místo v pořadí: Petr Fiala a Jakub Daniel, Petr Sklenář a Martin Kuthan, Petr Kořan a Milan Kvasnik.

Příprava mladých jachtařů probíhá systematicky za podpory Krajského úřadu Středočeského kraje a města Neratovice. Juniorské posádky jsou rovněž zařazeny do Sportovního centra mládeže při YC CERE Praha. V letošním roce již absolvovaly soustředění na Lago di Garda a v Kielu.
tm (Tonda Mrzílek)


Pro další informace kontaktujte:
Antonín Mrzílek
trenér SCM Českého svazu jachtingu
mrzilek@cere.cz
Tel.: 603492756

Jitka Tkadlecová
jitka.tkadlecova@seznam.cz
Tel.: 731 600 055

Jitka Tkadlecová, foto Tonda Mrzílek

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>