Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
AVAR CUP 2001
 
      O právě uplynulém víkendu se odjel již třetí ročník pohárového závodu kajutových plachetnic, sponzorovaný naším tuzemským nejvýznamnějším výrobcem lodí, firmou Avar Yacht. Na startu tohoto důležitého závodu, který se jede jen týden před mistrovstvím Republiky se sešlo letos celkem 29 lodí.

 
Závod byl odstartován v sobotu hned po slavnostním zahájení. Lodě byly rozděleny do tří kategorií podle handicapů, takže spolu závodily v první skupině převážně regatové verze Café 24 a Avar 26, ve druhé skupině se sešly turistické verze Café 24 a starší regatové lodě a konečně ve třetí skupině startovaly ostatní kajutové plachetnice.
Nezávisle na kategorii závodili všichni hned od začátku naplno. V čele startovního pole se usadila supersportovní plachetnice T-830, vedená zkušeným závodníkem Davidem Křížkem, která ovšem startovala mimo pořadí, sledovaná dalším závodním speciálem vedeným kapitánem Starým. Za mírného větru a místy vydatného deště se ten den odjely tři rozjížďky.



Všichni závodníci se večer sešli v loděnici, kde se promítaly fotky a video ze závodního dne a točilo se ?sponzorské? vynikající Starobrno. Pořadatelé zajistili k tanci velmi dobrou živou hudbu, a tak se sedělo, zpívalo a tančilo do brzkých ranních hodin.


Nedělní zamračené a deštivé ráno předpovídalo bezvětrný den. Okolo desáté však již všechny lodě byly na startovní čáře a odjely další dvě hodnotné rozjížďky ve větru okolo 5m/s.
Atmosféru závodu Vám nejlépe přiblíží několik našich fotografií.



Výsledky:

A/ kategorie do kf 96

1. Maier, Babický, Zanker, Remeš
2. Starý, Hájek, Bílek, Hynek, Bouda
3. Satrapa, Fiala, Myslík, Parůžek

B/ kategorie kf 97-108

1. Guryča D., Guryča N., Ježková, Bachtíková, Bachtík
2. Holub, Pospíšil, Chlup
3. Lukš, Bauer, Vrabec

C/ kategorie kf nad 108

1. Jegorovovi
2. Jermalowicz, Machalewski
3. Kotisa

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>