který ve dvaceti dílech představí chorvatskou kuchyni. Jedná se o největší gastronomickou propagaci Chorvatska, protože více než půl miliardy lidí v devadesáti zemích světa bude mít možnost seznámit se nejen s chorvatskou gastronomií, ale i s přírodními krásami a bohatým kulturním dědictvím této země.
Hlavní postavou cestopisu je britský kuchař MasterChef Dhruv Baker, jehož hvězdná kariéra začala v roce 2010, kdy vyhrál britskou soutěž MasterChef. Baker procestoval celé Chorvatsko ochutnával zdejší tradiční jídla v restauracích, navštěvovat tržnice i památky, mluvil s lidmi a nechal se inspirovat původní chorvatskou kuchyní. V každé epizodě připravoval na jiné lokalitě pod širým nebem vlastní kreace z čerstvých chorvatských potravin. Vařil v Záhřebu, Opatiji, Rovinji, Poreči, Pule, na Brači, v Zadaru, Koprivnici, Rijece, na Krku, v Delnicích, na Lošinji, v Trogiru, Rogoznici, Šibeniku, Vodicích, Skradinu, Biogradu na Moru, Splitu, Omiši, na hradě Klisu u Splitu, na poloostrově Pelješac, na Hvaru, Dubrovníku, Varaždínu, Osijeku, Vukovaru a Umagu. Po celou dobu natáčení byl nadšen chorvatskou kuchyní, krásnou přírodou i srdečností a pohostinností obyvatelstva.
Zdroj informací:
www.chorvatsko.cz ; www.novilist.hr