Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Marina Polesana Pula na jižním cípu Istrie
 
      Posádky, které přijíždějí lodí ze severu Istrijského poloostrova, například z Rovinje nebo z o něco jižněji položeného Medulinu, mají aktuálně nový přístav v Marina Polesana.

 
SeaHelp má v nedalekém Marina Veruda k dispozici robustní a rychlý, osm metrů dlouhý záchranný člun pro námořní oblast včetně jižního cípu Istrijského poloostrova, národního parku Brijuni západně od Puly a Kvarneru.

Pula, největší město chorvatské Istrijské župy nedaleko jižního cípu Istrijského poloostrova, je oblíbeným cílem sportovních kapitánů. Hlavním důvodem je pravděpodobně amfiteátr, dominanta města, který byl postaven za císaře Augusta a rozšířen za císaře Vespasiana. Další památky jako Oblouk Sergiů, Římské divadlo, Porta Gemina a Augustův chrám přitahují každoročně tisíce turistů.

S novým přístavem Marina Polesana mají sportovní kapitáni v současnosti další pohodlnou možnost, jak kotvit svou loď v Pule na dny nebo týdny, na několik měsíců nebo na celý rok. Marina, která byla oficiálně otevřena v roce 2022 ale byla dokončena teprve nedávno, je součástí přístavu Sv. Katarina a má nabídnout sportovním kapitánům "dokonalý zážitek z jachtingu".

Marina se nachází na severní straně zátoky Pula poblíž ostrovů Brijuni a nabízí 400 míst na vodě a 42 suchých stání, moderní zařízení a profesionální jachtařský servis. Kromě samoobslužné prádelny, jachtařského obchodu, malého supermarketu sem patří také Café-Bar 21 a restaurace Katarina. Od loňského léta je v Marina Polesana také nový, moderní 200t lodní jeřáb.

Pokud nechcete navštívit Pulu na vlastní pěst, v Marina Polesana najdete dobrý výběr charterových agentur. Kromě společnosti Pitter Yachtcharter, která o sobě tvrdí, že je jedním z největších provozovatelů charterových flotil na světě, nabízí své služby také Croatia Sailing Academy, skupina mladých odborníků na skipperské kurzy a lekce jachtingu, dále Undina Adriatica, rodinná půjčovna, More Yacht Club, Sea Dream Charter, Sea Travel a Bellen Charter.

Další informace o Marina Polesana Pula
Otevírací doba přístavu: Po - So 8:00 - 20:00, Ne 8:00 - 16:00
Adresa: Vallelunga 90, 52100 Pula
Tel.: +385 52 378 400 | +385 99 801 4440
E-mail: polesana@marina21.com
Web: marina21.com

Matthias Müncheberg

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>