Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Přístavy bývalé ČSPL má firma, kterou vlastní saský stát
 
      Přístavy v Děčíně a Lovosicích, které původně vlastnila zkrachovalá Československá plavba labská (ČSPL), ovládla na konci loňského roku firma Sächsische Binnenhäfen Oberelbe, kterou vlastní saský stát.

 
"Neměli jsme o provozování přístavů zájem, jsou to z našeho pohledu starosti navíc," řekl pro severočeské vydání MF Dnes Igor Vychopeň, výkonný ředitel Argo International Spedition (AIS), která loni v září přístavy koupila od konkurzního správce.

Stoprocentní podíl v přístavech postoupila saské společnosti firma Argo Moravia, sesterská společnost AIS. Přístavy převedla AIS na Argo Moravia krátce poté, co je koupila i s rejdařstvím za více než 250 milionů korun od konkursního správce ČSPL. Podle Vychopeně je kromě zisku z prodeje přístavů pro společnost výhodné spolupracovat s firmou, která provozuje další přístavy jinde. Saská firma se stará o dva přístavy v ČR a tři v Německu, píše list. Bývalý generální ředitel ČSPL Miroslav Šefara, zastánce výstavby jezů na Labi, řekl, že vstup finančně stabilní německé firmy je pro přístavy jistotou pro budoucnost. "Znovu se nabízí jednání o stavbě jezů," řekl listu.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>