Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Mladí záchranáři o víkendu cvičili u Dalešické přehrady
 
      Kolem 20 adeptů členství v třebíčské Vodní záchranné službě se o víkendu u Dalešické přehrady na Třebíčsku zdokonalovalo v záchranářských činnostech.

 
Chlapci a dívka ve věku mezi 15 a 18 lety vnikali do tajů jízdy na motorovém člunu, a připravovali se tak na zkoušky vůdců malého plavidla. Členy Vodní záchranné služby se mohou stát až od 18 let, po složení dalších zkoušek, řekl dnes Pavel Kostka z vedení záchranářů. Vedle záležitostí souvisejících s vodou musejí adepti zvládnout také lezení po skalách, slaňování a poskytování první pomoci. Řada z nich pak v létě působí na Hartvíkovické pláži u Dalešické přehrady, kde jsou připraveni poskytnout pomoc koupajícím se lidem.

"Mohou samozřejmě působit jako plavčíci v kterémkoliv bazénu," poznamenal Kostka. Nabyté znalosti si mladí záchranáři vyzkoušeli přímo na místě. Pomáhali totiž se zajištěním akce s názvem Přežití, pořádanou Domem dětí a mládeže Hrádek v Třebíči. Vodní záchranná služba z Třebíče má podle Kostky kolem 80 členů. Svůj speciální výcvik využili například při nedávných povodních, kdy pomáhali v Opavě a Olomouci. Záchranářství je velký koníček, uvedl Kostka. Všichni členové služby podle něj působí dobrovolně, avšak s velkým zájem o věc.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>