Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Novozélandská policie zatím nenašla pohřešovaného českého surfaře
 
      Záchranářům se zatím nepodařilo najít českého surfaře, který je u pobře6í Nového Zélandu pohřešován od nedělního odpoledne. ČTK to dnes telefonicky sdělil český konzul v australském Sydney Karel Šrol.

 
"Policie zatím nenalezla zmizelého surfaře ani jeho tělo. Pátrání ale pokračuje," řekl s odvoláním na novozélandskou policii Šrol. Dodal, že telefonicky mluvil také s českým kolegou pohřešovaného surfaře a je s ním nadále v kontaktu.

Zmizení třiadvacetiletého Čecha nedaleko pláže Waimarama
nahlásil v neděli kolem 15:00 hodin místního času surfařův český kolega. O pět minut později se rozběhly pátrací akce. Do operací na záchranu Čecha, jenž údajně přebýval v městě Twyford, se zapojil vrtulník, malé letadlo pobřežní hlídky a záchranné čluny. Záchranáři se nicméně domnívají, že se dotyčný s největší pravděpodobností utopil.

Podle deníku The New Zealand Herald český turista ztratil ve vlnách vysokých 1,5 až dva metry surf. Ten byl po chvíli vyplaven na břeh asi 500 metrů severně od pláže Waimarama. Pokud se potvrdí, že český surfař přišel v mořských vlnách o život, bude to již třetí úmrtí tohoto druhu za poslední měsíc. V polovině února se u stejné pláže utopila dvojice Číňanů. "V obou případech lidé byli ve vodě za špatných podmínek," upozornil vyšetřovatel Luke Shadbolt, jenž je také hlavním koordinátorem
pátracích akcí. Je nutné, aby turisté dbali varování a respektovali podmínky k surfování na plážích Nového Zélandu, zdůraznil Shadbolt.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>