Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Po roční přestávce bude opět jezdit autovlak "Jadran"
 
      26. února - V loňském roce mnoho turistů překvapilo oznámení Českých drah, že autovlak Jadran Express v sezóně 2006 nebude jezdit.

 
Za tři sezóny provozu si získal oblibu a možnost přepravy auta si pochvalovali zejména řidiči, kteří do Splitu přijeli vyspaní a čerství. Ne každý motorista si troufá v letním vedru na putování dlouhé tisíc kilometrů a hodiny strávené v dopravních zácpách.

Je proto dobrou zprávou, že v letošní sezóně bude autovlak mezi Prahou a Splitem opět jezdit, a to každý den v období od 22. června do 7. září z Prahy a od 23. června do 8. září ze Splitu. Rychlík "Jadran" (R 1203) bude odjíždět z pražského hlavního nádraží v 7:54 hod., do Splitu přijede následující den ráno v 5.45 hodin. Na zpáteční cestu ze Splitu se vlak (R 1202) bude vydávat ve 20:56 hod., do Prahy přijede ve 20:00 hod.

Co se týče nabízeného pohodlí, budou jezdit sedačkové, lehátkové i lůžkové vozy. Pro ty, kteří chtějí na dovolené využívat své vlastní auto či motorku, bude k dispozici vždy jeden vůz pro přepravu automobilů a motocyklů. Budou se však nakládat pouze v cílových stanicích.

České dráhy nabízejí různé slevy na jízdenky. Např. při použití slevy City Star/In-karta přijde jízdenka do Splitu a zpět pro skupinu čtyř osob na 8620,- Kč. Přepravu auta tam a zpět bude stát 3220,- a motocyklu 2255,- Kč. Přesná cena však závisí na kurzu eura.

Kromě nového názvu a každodenního spojení je novinkou i to, že jeho trasa nepovede přes Rakousko, jako dříve, ale přes Slovensko a Maďarsko.

Informace:

www.cd.cz/jadran
Tisková zpráva Českých drah
Cestovní kancelář Českých drah

www.chorvatsko.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>