Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Společnost Disney už deset let nabízí rodinné výletní plavby
 
      Port Canaveral (Florida) 18 února - Americká společnost Walt Disney už deset let nabízí zábavné rodinné plavby na lodi Disney Magic Ship. V roce 1999 k ní přibyla další loď s názvem Disney Wonder.

 
Protože nápad strávit dovolenou se svými dětmi na moři v disneyovském stylu slaví u zákazníků dlouhodobě úspěchy, má zábavní společnost v plánu v letech 2011 a 2012 pořídit další dvě plavidla, píše agentura AP.

Na jejich palubě sice nejsou kasina, jako je tomu u jiných výletních lodí, ale nabízejí mnoho příležitostí k rozptýlení pro všechny věkové skupiny - tedy nejen pro děti.
"Nemyslím si, že by firma Disney vynalezla rodinné plavby, protože mnoho společností se od devadesátých let snažilo přitáhnout rodiny na své výlety po moři, ale rozhodně je učinila mnohem atraktivnější a dokázala, že je po nich velká poptávka," říká odborník na turistický ruch Douglas Stallings.

"Společnost Disney dokáže přesvědčit, že se elegance a zaměření na rodinu nemusejí vylučovat. Jejich plavby lze doporučit rodičům, kteří chtějí perfektně zorganizovaný program pro děti a zároveň i aktivity, jichž si mohou užívat společně," tvrdí Christine Koubeková, která hodnotila loď Disney Wonder pro webové stránky CruiseCritic.com.
O nejmenší se na palubě postarají jesle, které přijímají děti již od 12 týdnů. Některé společnosti nabízející výletní plavby sice matkám a otcům poskytují hlídání kojenců a batolat, ale rodiče musejí zůstat poblíž, aby v případě potřeby dítě přebalili; to však po rodičích na "Magické lodi" a "Zázraku" podle agentury AP nechtějí. Lodi mají také bazény s filtrováním určené pro plavání batolat nosících plenky. V každé kajutě je koupelna s vanou a u některých terasa. Děti se na palubě mohou podle očekávání setkat s postavami Micky Mouse nebo Popelky.

Pro děti od tří do sedmi let je připravená hrací místnost s názvem Oceaneer Club, která vypadá jako loď kapitána Hooka. Jsou v ní sochy z měkkých materiálů, na které se dá šplhat. Děti tu zpívají, poslouchají příběhy a dívají se na loutková představení. Rodiče musí při příchodu i odchodu potomka vždy zapsat. Nevyžaduje se, aby dítě, které do klubu chce jít, umělo samo chodit na záchod.
Starší děti mezi osmým a dvanáctým rokem mají k dispozici interaktivní hrací místnost, které se říká Oceaneer Lab. Je tu promítací plátno, místnosti pro poslech hudby a počítače. Zabavit se mohou tím, že si zkusí, jak se natáčí televizní pořad a rozhlasová reklama, hraním s hlavolamy nebo malými vědeckými pokusy. Na lodi Disney Magic mají zmenšenou repliku lodního můstku, kde děti mohou "velet". Dítě může přijít kdykoli během dne a rodiče dětí do 12 let dostávají pro případ potřeby pager.

Na lodi Wonder je také klub pod širým nebem vyhrazený jen pro teenagery, který má otevřeno až do jedné hodiny v noci. Na Disney Magic mládež tráví čas v odpočinkové zóně, kam také nesmějí mladší děti ani dospělí, je tam taneční parket, internetová kavárna, velká plazmová televize a videohry.
Disneyovská plavidla mají na palubě dokonce i malá divadla, kde mohou cestující sledovat profesionálně obsazené muzikály.
Pro dospělé jsou na palubě přichystané různé kurzy a fitness centra; dále pak noční kluby, restaurace výhradně pro dospělé, ochutnávky piva a vína a obchody se suvenýry.
Wonder dělá zastávku na soukromém firemním ostrově v oblasti Baham s názvem Trosečníkův ostrůvek. Pláže tu mají oddělené zóny pro dospívající mládež, pro dospělé a pro rodiny. Teenageři se účastní zvláštního programu s potápěním, jízdou na kajaku a mohou ostrov objet na kole.
Večer se cestující vracejí na loď na večeři v pirátském stylu. Na zádi je odpalován ohňostroj a na obrovské plátno se promítá film Piráti z Karibiku. Po zbytek noci palubě vévodí na plátno promítaná pirátská vlajka.

Výletní plavby se společností Disney mají různé trasy. Loď Disney Wonder se plaví z floridského přístavu Port Canaveral do oblasti Bahamských ostrovů na čtyř- až pětidenní výlety. Disney Magic jezdí také v oblasti Baham, ale od května nabízí osmidenní plavby, které začínají v Los Angeles a směřují na mexickou riviéru. Existují i šestnáctidenní plavby mezi Floridou a Kalifornií, při kterých se projíždí Panamským průplavem.
Za čtyřdenní výlet zaplatí jedna osoba nejméně 349 dolarů (přes 6000 korun), u osmidenní plavby ceny začínají od 649 dolarů (přes 11.000 korun). Kolik zákazník zaplatí, ale závisí také na sezoně a na kvalitě zvolené kajuty. V nejžádanějším období se za osmidenní pobyt v luxusní kajutě platí i 2500 dolarů (skoro 44.000 korun).

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>