Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Sydney 2000
 
       Zasílám mnoho pozdravů z plachetnice Mattoni, brázdící vody australského zálivu Jackson bay. Na palubě této lodi (Beneteau 33.7 First) se objevila celá řada sportovců a osobností se sportem spojených. Všichni si mohli ověřit své jachtařské dovednosti.

 
U kormidla stál např. MUDr. Milan Jirásek - President ČOV, Štěpánka Hilgertová - dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu, Luboš Hilgert - trenér, zápasníci Švec a Vála a jejich trenéři, boxéři Konečný, Kraj a trenér Sváťa Žáček. Nechyběli zde samozřejmě zástupci sponzorů. Navštívila nás výprava pojišťovny Allianz a mnoho dalších.

David Křížek na plachetnici MattoniKaždodenní plavby začínají v blízkosti známého přístavu Cruising Yacht Club v Rushcutters bay. Odtud plujeme kolem krásných ostrovů a členitého pobřeží až k výjezdu na otevřený oceán. Cestou zpátky může posádka sledovat právě probíhající jachtařské regaty. Dále pokračujeme kolem budovy Opery pod známý Harbour bridge a dále do zátoky Darling bay. Zde kotví nejen obří zaoceánské parníky, ale také vojenské lodě, ponorky a historické plachetnice. V přístavu stojí také známá loď Bounty.

Na vodě je velký provoz. Jezdí zde trajekty, vodní taxíky, policie na člunech a skůtrech, velké i malé čluny?dnes jsme viděli australskou loď pro Americký pohár - Spirit of Australia.

Plavba na jachtě Mattoni je pro všechny velkým zážitkem. Také v několika příštích dnech se na lodi objeví nové tváře: zpěvák a kytarista - Pavel Dobeš, tým beach-volejbalistů, střelců, a další.

S pozdravem kapitán lodi Mattoni

David Křížek

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>