Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Coronavirus v Chorvatsku
 
      Chorvatsko dělá vše, aby zachránilo turistickou sezónu: restaurace, kavárny a mnohé podniky jsou kvůli Coronaviru uzavřeny - SeaHelp je nadále v provozu...

 

Coronavirus: Chorvatsko kvůli hrozícímu výpadku příjmů z turistického ruchu v následující sezóně podniká rázné kroky. Od 19 března 00,01 hod. jsou uzavřeny veškeré restaurace a obchod, které nejsou nezbytně potřeba pro zásobování společnosti na 30 dnů uzavřeny. Zaměstnanci mají, pokud jim to charakter práce umožňuje, pracovat z domova. Kromě toho byla odvolána veškerá veřejná představení. Předpokládá se, že v závislosti na dalším vývoji situace a jejím posouzení po uplynutí této lhůty mohou být tato opatření dále na nezbytně nutnou dobu prodloužena.

Život na veřejnosti byl omezen
Ministr vnitra Bozinovic a ministr zdravotnictví Beros k situaci vydali následující společné prohlášení: "Ruší se všechna veřejná vystoupení a shromáždění, uzavřeny zůstanou nadále i sauny, bazény, kina, kluby, divadla. Kromě toho nesmí nadále fungovat gastroprovozy a cateringy kromě přípravena rozvozů potravin. Všechny provozy s výjimkou těch, které prodávají potraviny a hygienické potřeby jsou uzavřeny. V provozu zůstávají benzinky, pekárny, atd." Kromě výše uvedeného jsou zrušeny všechny tréninky, fitness studia, výstavy, veletrhy, atd. Konat se nesmějí ani náboženská shromáždění a obřady, uvedl dále ministr Bozinovic.

Doporučen Home-Office
"Pokud jde o zaměstnavatele, je jim nařízeno, aby zaměstnancům zorganizovali pokud možno práci z domova. Musejí však zrušit veškerá setkání, schůze a pracovní cesty. Trpí-li někdo akutními respiračními potížemi, do práce nesmí", uvedl dále Bozinovic. Ministr dále uvedl, že se chystají další opatření k uzavření státních hranic.

"Cokoliv, co není nezbytně nutné, je zakázáno, uzavřel Bozinovic. "Naší zodpovědností je toto denně zvažovat. Toto opatření platí na dobu 30 dnů, avšak to neznamená, že nemůže být prodlouženo nebo zkráceno". Jak řekl Bozinovic, tato opatření jsou přijata s ohledem na nadcházející turistickou sezónu, která začíná v květnu a kterou se musíme pokusit zachránit.

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>