Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Chorvatsko očekává růst příjmů z turistiky o 5 pct na 4,2 mld.USD
 
      Meziroční zlepšení příjmů z turistiky o pět procent asi na 4,2 miliardy dolarů očekávají letos chorvatské společnosti cestovního ruchu. I když loňskou sezónu postihy podle rozborů tamní hospodářské komory teroristické útoky v USA ztrátou asi 2,1 miliónu USD, letos se již zřejmě propad neprojeví.

 
Uvádí to tisková zpráva Chorvatského turistického sdružení na veletrhu GO v Brně. Obyvatelé Německa, Itálie a Rakouska by podle předpokladů měli využít bližší turistické cíle bez letecké přepravy. Nejvíce v Chorvatsku loni utráceli Britové, denně kolem 61 USD. Za nimi s 48 dolary následovali Italové, se 41 USD Němci, o tři dolary méně pak utratili Rakušané. Průměrná denní útrata se pohybovala kolem 36 USD, z toho tři čtvrtiny turisté vydali na ubytování a stravu.
Hlavním cílem oboru je zdvojnásobit příjmy z cestovního ruchu do roku 2012, informuje sdružení. K tomu je však nutné zvednout podíl ubytovacích služeb ve prospěch hotelů na 50 až 60 procent. Ke zvýšení pohodlí při cestách k moři by měla pomoci výstavba dálnice mezi Záhřebem a Splitem s plánovaným zahájením do června letošního roku, uzavírá zpráva. Společnou nabídku chorvatských cestovních kanceláří, hotelů, přepravců a cestovního ruchu mohou zájemci nalézt na internetové adrese www.putovania.hr. Mimo jiné se zde prezentuje 189 cestovních kanceláří a 29 dalších přidružených organizací.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>