Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Jeanneau Sun 2500
 
      18.října -Po velmi úspěšném modelu Sun 2000 přichází loděnice Jeanneau letos na světový trh se zcela novou lodí stejné koncepce. Francouzská novinka, která je zatím k vidění jen na prospektech a významných světových výstavách nás velmi zaujala, a tak přinášíme první informace.

 
Sun 2500 je myšlena jako loď pro sportovně založené rodiny. Konstruktéru, Olivier Petit, jako inspirace posloužila koncepce lodí mini transat. Bohatě dimenzované sedmiosminové oplachtění dodává lodi ten správný sportovní charakter. Rychlá pod plachtami, avšak rovněž nenáročná při kotvení ? Sun 2500 vybavená spouštěcím kýlem pohodlně přistane uprostřed písčité pláže. Piknik nebo dětské hrady z písku, na vodě zase svižný charakter

Moderně řešené vnitřní prostory vytvářejí pohodlný prostor pro příjemný pobyt čtyřčlenné rodiny. Kajuty je řešena dvouprostorově. Na zádi, pod kokpitem je docela rozměrné dvoulůžko. Snad jen přístup k němu je podle obrázků možno vidět jako poněkud úzký, ovšem dětem by se soukromý prostor určitě líbil. V přídi je umístěno další dvoulůžko, klasicky ve tvaru V a ani tady není rozměr po spuštění skládacího stolu rozhodně podměrečný. K vybavení kajuty rovněž patří velmi účelně řešená kuchyňka a sanitární buňka.

Velmi dobré plavební vlastnosti slibuje tvar trupu a především zdvojené kormidelní listy. Velmi užitečný je standardně montovaný zabudovaný motor umístěný pod schůdky o síle 9ks. Tato kombinace dovoluje s lodí podnikat již dlouhé několikadenní výlety.

Předpokládáme, že Jeanneau novou SUN 2500 představí na některém z podzimních a zimních veletrhů a nám se tak podaří získat další, tentokrát již osobní dojmy a fotografie. Pro tuto chvíli Vám nabízíme snímky převzaté od loděnice Jeanneau.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>