Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
JEANNEAU 49 DS
 
      27.října - Jeanneau 49 v tomto modelovém roce dostala sestru, která právě přichází na světový trh. Jedná se o model Jeanneau 49 DS, který po designové stránce jakoby vypadl z oka větší Jeanneau 54 DS, která se veřejnosti úspěšně představila již v loňském roce.

 
Kombinace zdánlivě nekombinovatelného, tj. pohodlné lodě s bohatě proskleným salonem umožňujícím posádce panoramatický výhled s výrazně sportovním střihem a dynamickými jízdními vlastnostmi, to je úspěšný koncept nazvaný ?Deck Salon?. Spolu se stálým vývojem a příslovečným francouzským vkusem slaví právě tato koncepce ve světě úspěch a stala se trendem.

Elegantní tvary trupu doplňuje avantgardně řešený interiér. K dispozici jsou samozřejmě verze pro charter a verze majitelská s grandiózní kajutou na zádi a třemi sociálními buňkami. Salón, jak už bylo řečeno je maximálně prosvětlen. Stropní lukny neobvyklých tvarů a rozměrů připomínají trochu automobilové karoserie Targa. V salónu však toto řešení neruší, naopak dodává interiéru velmi atraktivní atmosféru. Té odpovídá i samotné zařízení.

U nás jsou zatím k dispozici pouze technické údaje a fotodokumentace. Loď bude předvedena na světových výstavách a už v tuto chvíli se dá říci, že loď se stala prodejním hitem. Pro eventuální zájemce máme ještě jednu dobrou zprávu: loděnice Jeanneau rozšiřuje výrobu, a tak čekací lhůty na nejprodávanější modely by neměly rozhodně překročit jeden rok.


Základní technická data:

Délka trupu: 14,73 m
Délka na vodorysce: 12,90 m
Největší šířka: 4,49 m
Počet lůžek: 6+2
Objem nádrže na palivo: 240 l
Objem nádrže na vodu: 700 l
Ponor standardní provedení: 2,15 m
Ponor provedení s krátkým kýlem: 1,65 m
Design: Garroni Design / Philippe Briand Jeanneau Design

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>