Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Hledáte exluzivní zážitky a vzrušení z nového? Tak právě po Vás tu něco máme!!
 
      2. prosince - Brněnská společnost Sanglade a.s. Se snaží vyjít svým zákazníkům maximálně vstříc a o tom svědčí i to, že ze sladké francouzské Riviery přesunula svou luxusní jachtu Fairline Squadron 52 jménem Michelle do centra historické Prahy na Vltavu.

 
Tím rozšířila nabídku lodí k pronájmu na naší řece o nádherný unikát, který slouží nejnáročnějším zákazníkům i po celém světě.

My jsme si nemohli nechat ujít jedinečnou šanci být mezi prvními, kteří se po Vltavě projedou takovým skvostem jakým bezesporu Fairline Squadron 52 je. Už při příjezdu na nábřeží pod Palackého most v samém srdci Prahy jsme nevěřícně pokukovali po nádherné lodi, která se jemně kolébala na Vltavě. Na zádi si hověl usměvavý kapitán Michelle, který si právě dával svého poledního doutníčka s kávou na zádi a krmil kachny, připlouvající k trupu lodě. Ty si jak vidno prostor mezi zádí Michelle a restaurací Bukanýr velmi oblíbily:-). Při vstupu na loď nás kapitán uvítal, pozval nás dál a hned nám nabídl také kávu. Překvapení v podobě krásných zážitků mohlo začít!

To co jsme si jen mysleli, tajně doufali při prohlížení na stovkách fotografii na internetových stránkách výrobce, tato super luxusní námořní jachta, kterou si kupují bohatí šejkové apod. se stalo realitou. Konečně jsme na vlastní kůži zažívali ten nádherný pocit luxusu, který nás cele obklopoval na každičkém centimetru lodě.

Paluba a kokpit

S lodí Fairline Squadron 52 si tvůrci designu vskutku vyhráli. Netradiční barva interiéru, kombinace krémově zbarvené kůže a nábytku z americké třešně umocňují prvotní dojem luxusu. Měkká kůže aplikovaná na sedačkách v centrálním salónu spojeném s jídelnou a řídícím pracovištěm kapitána jen dokazuje, že tahle loď skutečně dokáže uspokojit i tu nejnáročnější klientelu. Obrovský centrální prostor, s luxusní kuchyní, dokonale zásobeným barem s výrobníkem ledu, myčkou, pračkou, mikrovlnou troubou, vybavenou zkrátka vším, co je potřeba pro nádherný a nikým nerušený pobyt na této modro-bílé krásce. Vše, co najdete v každé dobře vybavené moderní kuchyni v luxusních vilách, je tentokrát pro Vás k dispozici na Vltavě. Na zádi lodi je nádherná koupací paluba, která by se bez nadsázky dala nazvat venkovním tanečním parketem. Při použití pasarely je možné přes sedačku na zádi vstoupit na loď, ale v našich českých podmínkách je zvykem, že lodě kotví bokem, tudíž jsme nastupovali na loď z pravoboku.

Anglický desing vnitřku lodě není vtíravý, a přesto luxusní. Zapůsobí na Vás nádherným dojmem, vše je naleštěné, dokonalé. Zaručeně na Vás dýchne atmosféra luxusních přístavů ve Středomoří jako jsou St.Tropez, Cannes, Monaco, San Remo, atd., tedy přístavů, odkud, jak jsme již informovali, nádherná, bezmála 17 metrová jachta Michelle připlula přímo k Vám.

V podpalubí

Sestoupíme-li po několika schodech do podpalubí, dočkáme se dalšího překvapení. Vše působí elegantně, sladěně, interiér je maximálně luxusní, na hony vzdálen kýčovitosti, jež je často k vidění na jiných lodích, snažících se zaujmout. Tahle kráska dokáže jezdit přes 30 uzlů! Její interiér si nezadá s loděmi o mnoho většími. Nalezneme zde dvě plnohodnotné, královsky vybavené kajuty s prostorným letištěm se zrcadlem v záhlaví, každou s vlastní koupelnou. Loď má i zvláštní kajutu pro posádku vybavenou samozřejmě sociální buňkou tak, aby hosté byli rušeni co možná nejméně. Tady je laťka nasazená opravdu vysoko.


Flybridge

Pokud stojíte mimo loď nebo se na ni díváte se shora z mostu, její mohutný vzhled umocňuje flybridge, s opalovací plochou, venkovním řídícím stanovištěm, grilem pro romantické večerní posezení, lednicí, a dalšími vymoženostmi, které Vás rozmazlují. Bílá luxusní kůže, jen umocňuje všudypřítomný pocit luxusu. Nad můstkem pak tyčí obrovský radar, který podtrhuje dojem ještě větší mohutnosti lodi.

Jízda

Trup má tvar kasického hlubokého V, které stoupá v úhlu 22 stupnů. To je zárukou klidné jízdy ve všech plavebních podmínkách. Výkon lodě Fairline Squadron 52 je dán dvěma silnými motory Volvo Penta po 610k. Jejich dravou sílu však v našich podmínkách bohužel naplno nevyužijeme. Cestovní rychlost Michelle se sice pohybuje na 30 uzlech, na Vltavě je však možno jezdit ryhlostí jen do cca 6 uzlů.

Závěrem

Při jízdě na jachtě Michelle společnosti Sanglade a.s. si každý návštěvník najde svou vlnu.
Jízda bude jistě pro každého neopakovatelným zažitkem, na který bude vzpomínat celá léta.
Jediné co se nám nelíbilo na naší projížďce a návštěvě na Michelle bylo to, že jsme museli po příjemně stráveném dni odejít a přenechat ji dalším zákazníkům chtivým neobvyklého zážitku.

www.yacht-prague.cz

Veronika Tománková

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>