Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Lodě RIGIFLEX
 
      Představujeme Vám novou řadu lodí, která s tímto jarem přichází na náš trh. Jedná se o výrobek francouzské loděnice Jeanneau, známé především jako výrobce velkých plachetnic a motorových člunů. Lodě RIGIFLEX jsou tak ve výrobním programu známé loděnice novinkou, ale vynikají svým všestranným použitím a skvělou stabilitou. Pro svou jednoduchost solidnost a trvanlivost, jsou vhodné nejen na naše vnitrozemské vody, ale i na moře.

 
Záměrem výrobce bylo vyrobit loď s nízkými pořizovacími a provozními náklady s velkou odolností proti průrazu. Aby byly tyto zdánlivě protichůdné požadavky splněny, byl jako stavební materiál použit polyethylen s ochranou proti UV záření. Tím lodě získaly dostatečnou robustnost a nový materiál umožnil bezúdržbový provoz.

Cap 360Cap 370Jeanneau vyrábí řadu RIGIFLEX ve dvou základních modelech. Základní model zahrnuje velmi stabilní rybářské pramice, dodávané ve stylově tmavě zeleném odstínu a v délkách 2,30m, 3,00m, 3,45m, 4,00m pro 3, 4 a 7 osob. Tyto lodě jsou vybaveny praktickými uzamykatelnými schránkami, dřevěnou sedačkou a párem lehkých hliníkových vesel. Zadní zrcadlo je standardně přizpůsobeno pro uchycení přívěsného motoru. I ta nejmenší lodička může být vybavena motorem o výkonu 4k. Vzhledem ke své velikosti a použitému materiálu, jsou lodě velmi lehké, snadno ovladatelné a přepravitelné, třeba i na střeše běžného osobního automobilu.

Cap 370 consoleCap 400Druhá řada zahrnuje tzv. Dinghy a je dodávána v délkách 3,60m, 3,70m a 4,00m pro 6, 5 a 7 osob. U této řady je možno zvolit bílé, modré nebo zelené barevné provedení. Hmotnost i při zvětšené délce zůstává stále přijatelná ? pohybuje se od 120 do 200kg. Tyto lodě je možno dovybavit přívěsnými motory o výkonu 30-40k a rozmanitou doplňkovou výbavou. Můžete mít například konzoli řízení, sedáky opatřené pohodlnými polštáři, atd. Za takovou lodí lze již i lyžovat, nebo do ní naložit potápěčské vybavení a vydat se prozkoumat podmořský život u vzdálených ostrovů. Tyto lodě se dodávají i v cenově zvýhodněném kompletu s motorem Mercury nebo Suzuki o výkonu 25 nebo 40k a řídící konzolí.

Cap 400 consoleNa náš trh novinku uvádí firma f.a.s. yachting, kde Vám rádi sdělí podrobnosti. Kromě toho bližší technické informace o lodích RIGIFLEX můžete získat na www.yachtshop.cz , kde si můžete loď podle Vašich přání i objednat. Nezapomeňte, že na výstavě ?Dovolená v karavanu a na lodi?, konané na pražském výstavišti v Letňanech v době od 3.do 7. března si budete moci tyto lodě prohlédnout na stánku firmy f.a.s. yachting.

Redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>