Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Mistrovství České republiky v námořním jachtingu bylo zahájeno
 
      Letošní ročník poháru Niké byl dnes zahájen v Chorvatském Sukošanu. Naše redakce jako jediná z mediálních partnerů se přímo závodu účastní na redakčním člunu BWM 670, který do dlouhodobého testu zapůjčila firma CZPARTNER.

 
Přesně úderem sedmé večer se všichni účastníci letošního ročníku shromáždili na slavnostním nástupu. Závod za účasti zástupců ČSJ a ČANY slavnostně zahájil jeho protagonista a technický ředitel Josef Juriga.Poté, co bylo úvodním formalitám učiněno zadost, převzal hlavní slovo Martin Soušek, který závodníky seznámil s detaily závodu. Zvlášť pro kapitány byla organizována ještě jedna informativní schůzka.

Letošního ročníku se účastní 28 českých posádek a jedna posádka slovinská. Ve startovním poli všichni přivítali kapitána Martina Štikara, který se díky posunu ve vyšetřování potápěčského neštěstí u ostrova Šolta mohl dostavit na start Poháru Niké. Další příznivou zprávou je, že letošnímu ročníku zatím přeje počasí. V současné chvíli fouká silná bora, která sice nese s sebou chlad, avšak zároveň krásné slunečné počasí. Podle aktuální předpovědi má tento charakter počasí vydržet do středy, kdy se očekává oteplení. S borou mohou závodníci počítat při pobřeží, na volném moři je na cestě k ostrovu Vis a otočnému bodu regaty, majáku Palagruža bude provázet NW.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>