Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Zprávy z Mistrovství CR v námořním jachtingu
 
      Primošten: všechny posádky, které se zúčastnily bouřlivého Poháru Niké dnes tráví volný slunečný den odpočinkem v Primoštenu a okolních zátokách.

 
Teplota na slunci dosahuje letních hodnot, a tak posádky suší promočené věci z minulých bouřlivých závodních dní, které se nyní zdají být neskutečné. Na otevřeném moři dosahovaly vlny 4 m a bora foukala i u Palagruži. Dokonce v jednu chvíli, kdy jedné posádce nevydrželo kormidlo a druhé praskl přední steh, pořadatelé vyzvali posádky, které, se necítí schopny dále pokračovat, aby závod ukončily na Biševu. Této výzvy několik posádek uposlechlo a dnes se očekává jejich příjezd.

Pořadatelé dnes mají za úkol vytyčit trasu na zítřek plánovaného závodu SAS CUP, který se původně měl odstartovat v pátek při přejezdu nazpět do Sukošanu. Doufejme, že i druhý závod se vydaří. Naše redakce bude opět u toho na testovaném plavidle BWM 670, které je vybaveno motorem Mercury 90. Pro navigaci v mořských podmínkách máme k dispozici GPS Garmin map 176C, kterou k testu zapůjčila pražská firma PICODAS. Zároven se nám podařilo do testu získat propeler Pro-Pulse od firmy f.a.s. yachting. S výsledky testů těchto zařízení Vás seznámíme po ukončení MCR v Chorvatsku.

Petr Zajíček

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>