Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Ainslie vyhrál MS třídy Finn, Maier skončil šestnáctý
 
      Brit Ben Ainslie získal potřetí za sebou titul mistra světa olympijské třídy Finn. V brazilském Rio de Janeiru obsadil druhé místo Kanaďan Richard Clarke, bronz získal Ir David Burrows.

 
Český olympionik Michael Maier si v závěru polepšil a skončil šestnáctý, což je o šest míst lepší výsledek než loni na MS ve španělském Cádizu. Druhý český závodník Roman Babický se umístil na 39. pozici. Ainslie od roku 2001 vyhrál všechny velké soutěže. Třikrát se stal světovým šampiónem, což před ním dokázal jen Brazilec Jorg Bruder. Brit navíc v roce 2000 vyhrál v Sydney olympiádu. "Jsem hrozně rád, že jsem to dokázal. Byl jsem nervózní, protože to byla těžká regata a jsem hodně unavený," řekl Ainslie.

Maier začal mistrovství vítěznou jízdou, ale pak se mu v zálivu Guanabara nedařilo. Starosti mu dělal silný spodní proud. V poslední z devíti rozjížděk dojel čtvrtý a celkově skončil šestnáctý. Mohl být i desátý, ale měl smůlu v osmé rozjížďce. "Jeden Angličan mi urazil kormidlo, když jsem jel třetí. Prostě pech, ale je to sport," řekl Maier. "Tři rozjížďky jsem pokazil, tak se nedá nic dělat," doplnil.

Výsledky: Třída Finn (po devíti rozjížďkách): 1. Ainslie (Brit.) 55 b., 2. Clarke (Kan.) 68, 3. Burrows (Ir.) 78, 4. Kusznierewicz (Pol.) 80, 5. Misura (Chorv.) 81, 6. Simpson (Brit.), ...16. Maier 133, 39. Babický (oba ČR) 256.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>