Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva S.O.S.
 
      Chorvatsko, Vodice, 5. června 2005 ? Jachtařská posádka hvězd Sea of Stars ? S.Pellegrino Team držela při první rozjížďce Mistrovství České republiky

 
ve třídě Jeanneau One Design 35 - S.Pellegrino Cup 2005 statečně krok se zkušenými jachtaři. Mezi dvanácti účastníky figuruje v oficiálních výsledcích na 11. místě.


Do cíle dorazil S.O.S. ? S.Pellegrino Team jako poslední jen pár desítek vteřin za slovenskou lodí, která však v průběhu závodu narazila do jedné z bójí. Obě posádky se zachovaly gentlemansky. Sea of Stars ? S.Pellegrino Team nepodali protest, slovenská posádka po dojezdu svou chybu oficiálně nahlásila. Hvězdný tým tak postoupil na zasloužené 11. místo.

?Chyba na startu nám způsobila ztrátu, kterou jsme museli celý závod dohánět,? říká k umístění Sea of Stars kapitán Lubomír Brabec, ?slovenská posádka, kterou jsme nepředstihli jen proto, že řádné neobjela a narazila do jedné z bójí, svou chybu sportovně uznala. I v dalších rozjížďkách dokážeme, že jsme plnohodnotnými členy soutěže. Vážně zvažuji, že svou posádku povedu k nejvyšším výkonům i přísným zákazem sexu a alkoholu,?dodává se smíchem kapitán.

Jen pár minut před začátkem rozjížďky přispěchal na palubu hvězdné jachty další z členů posádky Daniel Hůlka. Do chorvatské Vodice, dějiště Mistrovství České republiky ve třídě Jeanneau One Design 35 - S.Pellegrino Cup 2005 přijel kvůli včerejšímu představení v Praze teprve hodinu před startem závodu. Nemohl se tedy zúčastnit včerejšího tréninku na pevnině, který ověřil zejména trpělivost a vytrvalost jednotlivých členů posádky i suchozemského produkčního týmu. Výsledkem je obří logo Sea of Stars ? S.Pellegrino Teamu na hlavní plachtě hvězdné jachty. Při jeho instalaci prokázali svou zručnost zejména kapitán Lubomír Brabec ve dvojici s jachtařem Tomášem Krejčím, a zástupce kapitána Václav Vydra, který drobné neúspěchy při instalaci rozměrné nálepky komentoval výrazy hodnými ostříleného mořského vlka.
Zítra, v pondělí 6. června, se k posádce připojí poslední z členů, herečka Jana Boušková, které pracovní závazky v divadle umožní vyrazit do chorvatské Vodice až dnes v noci.

Sea of Stars ? S.Pellegrino Team - Lubomír Brabec - kapitán, Jaroslav Skorkovský ? neplující kapitán a kouč týmu, Václav Vydra ? zástupce kapitána, Lucie Výborná - kosatnice, Veronika Fenclová ? kormidelnice, Tomáš Krejčí ? spinakr, Jana Boušková, Daniel Hůlka a výtvarník Jiří Brázda

S.O.S. ? S.Pellegrino Team tvoří populární osobnosti české hudební, divadelní, výtvarné a mediální scény, které spojuje nadšení pro adrenalinové vzrušení a dobrodružství. Od 5. do 9. června letošního roku bude hvězdný S.O.S. ? S.Pellegrino Team měřit své síly s nejlepšími českými a slovenskými jachtaři v chorvatské Vodici na Mistrovství České republiky ve třídě Jeanneau One Design 35 - S.Pellegrino Cup 2005. Této regaty se hvězdná jachtařská posádka zúčastnila již v loňském roce, kdy se jí podařilo statečně držet krok se sehranými posádkami zkušených jachtařů. Loňské jedenácté, i když předposlední místo, bylo čestným výsledkem a dobrým příslibem do letošního ročníku.
S.O.S. ? S.Pellegrino Team se chystá také na další dobrodružné výpravy po mořské hladině i pod ní, na výstupy do hor či sjezdy divokých řek.
Hlavním partnerem Sea of Stars ? S.Pellegrino Teamu je společnost CLASS FOOD, s.r.o., výhradní dovozce a distributor minerálních vod S.Pellegrino na českém a slovenském trhu.

Yaro, s.r.o.

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>