Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
San Pellegrino Cup - tisková zpráva 9.6.2005
 
      Mistrovství ČR ve třídě JOD 35-S. Pellegrino Cup 2005 a třídě ORC ? pátý, poslední den ? konečné pořadí.

 
Po čtvrtém dni se účastníci Mistrovství ČR - regaty závodních námořních plachetnic třídy ?Jeanneau One Design 35? a turisticko-regatových lodí, dni kdy díky nepřízni počasí lodě vůbec nevyjely z vodické mariny, se účastníci regaty dočkali a po krátkém dopoledním vyčkávání na ?příznivý vítr? odstartovali do poslední rozjížďky.

Krátce po 13.00 hod. se napodruhé podařilo odstartovat třídu JOD 35 a nedlouho po ní i třídu ORC. Jelo se, pro případ, že by se během závodu měnilo počasí, nedaleko od pobřeží přístavu Vodice a po opětovném zprovoznění GPS jednotek (v průběhu úterý přestaly fungovat) se i na internetu dal sledovat lítý boj třídy JOD on-line.

Všechny lodě rozjížďku bravurně zvládly a posádky si ji, podle vlastních slov některých závodníků, náramně užívaly. Smůlu měla jen loď CZ8 kapitána Václava Švece, když minutu před startem neudržela pozici a ve chvíli startu byla sice bokem, ale přece jen polovinou lodě za pomyslnou startovní čárou. Rozhodčí ze startovní lodě vysílačkou oznámili posádce přestupek, ta to bohužel neslyšela a nemohla tak zjednat ?okamžitou nápravu? a pokračovala v plavbě. To nakonec vedlo k tomu, že byla diskvalifikována. Rozjížďku v JOD 35 vyhráli ?Rodopáci?, tedy loňští celkoví vítězové, S.O.S. team protnul cílovou čáru na deváté pozici a potvrdil tak, že je profesionálním jachtařům důstojným a rovnocenným soupeřem.

Konečné, medailové umístění ve třídě JOD 35 ? 1. CZE3-YC DOKSY (kapitán Karel Mňuk), 2. CZE2-CIUR CZECH SAILING TEAM (kapitán Rostislav Mareček), 3. CZE5-RODOP (kapitán Martin Kulík);

medailové umístění ve třídě ORC ? 1. SVK19-FIRST YACHT CLUB SOBRANCE (kapitán Peter Mosný, loď Sinergia 40), 2. CZE24-YACHTING STYL (kapitán Josef Koločai, loď Elan 37) a 3. CZE21-CHRISTOPHER (kapitán Jiří Spurný, loď First 40,7). Na 4. místo se mezi mužské, příp. smíšené posádky vklínila ryze ženská posádka CZE14-CIUR CZECH SAILING TEAM (kapitánka Renata Marečková, loď First 36,7)!

Kompletní výsledková listina v příloze a na www.sanpellegrinocup.cz .

Tomáš Matějovský

www.sanpellegrinocup.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>