Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Lenka Šmídová je před posledním dnem MS stále čtvrtá
 
      29. srpna - SAN FRANCISCO (USA) 28. srpna - Lenka Šmídová je před posledním dnem mistrovství světa třídy 470 stále na čtvrté pozici.

 
Se svou americkou partnerkou Elizabeth Kratzigovou ztrácejí dvě rozjížďky před koncem na bronz pět bodů. Šmídová s Kratzigovou obsadily v jedenácté rozjížďce deváté místo, v té následující se blýskly třetí pozicí. Česká stříbrná olympijská medailistka z Atén bude v závěru zřejmě útočit hlavně na jedničky světového žebříčku a evropské šampionky Ingrid Petitjeanovou a Nadege Dourouxovou z Francie, které mají o pět trestných bodů méně než česko-americká dvojice. Nejblíže k titulu mají stále nizozemské jachtařky Marcelien de Koningová a Lobke Berkhoutová. Dotahuje se na ně však britská posádka Christine Bassadoneová, Saskia Clarková, která v sobotu obsadila první a druhé místo a snížila ztrátu na tři body.

Šmídová absolvuje teprve druhý start ve dvouposádkové třídě 470, do které přešla po loňském individuálním úspěchu v Aténách.

Pořadí po dvanácti rozjížďkách: 1. De Koningová, Berkhoutová (Niz.) 25 bodů, 2. Bassadoneová, Clarková (Brit.) 28, 3. Petitjeanová, Dourouxová (Fr.) 35, 4. Šmídová, Kratzigová (ČR) 40.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>