Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Michael Maier skočnil třetí v regatě Eurolympu v Malcesine
 
      28. března - Malcesine (Itálie) - Michael Maier skončil třetí v druhém závodu jachtařské série Eurolymp v lodní třídě Finn.

 
Z výhry se o víkendu radoval Emilios Papathanasiu z Řecka, světová jednička v mezinárodním žebříčku ISAF třídy Finn, před Slovincem Vincencem Gašperem. O bod za Maierem skončil na hladině Lago di Garda na čtvrtém místě další český jachtař Michal Hrubý.

Maier zahájil soutěž třetím místem. "Foukalo hodně, to mám rád. Bylo to o kondici," řekl Maier spolupracovnici ČTK. Z druhé rozjížďky byl ale diskvalifikován. "Rozhodčí po mně šli, protože vědí, že jezdím trochu razantně. Konec jsem odjel radši opatrně, sice mi to zabránilo zaútočit ještě výš, ale určitě jsem na to měl," řekl zároveň člen italské posádky lodi +39, připravující se na slavný Americký pohár.

V olympijské třídě žen Laser Radial obsadila česká závodnice Veronika Fenclová páté místo. Vyhrála Polka Katarzyna Szotynská před Evi Vanackerovou z Belgie a domácí Larissou Nevierovou.

Výsledky:
Finn: 1. Papathanasiu (Řec.) 13 b., 2. Gašper (Slovin.) 28, 3. Maier 33, 4. Hrubý 34, ...13. Lidařík 162, 20. Vika (všichni ČR).
Laser Radial: 1. Szotynská (Pol.) 22, 2. Vanackerová (Belg.) 33, 3. Nevierová (It.) 43, ...5. Fenclová (ČR) 69.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>