Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Na Pálavské regatě bude chybět z elity jen Šmídová
 
      5. května - Brno - Takřka kompletní výkvět nejlepších českých závodníků se představí od pátku do neděle v úvodním závodě letošní sezony, kterým bude Pálavská regata na vodní nádrži Nové Mlýny u Pavlova.

 
V olympijské třídě Finn bude regata zároveň mezinárodním mistrovstvím České republiky. Úvodní rozjížďka odstartuje v pátek v poledne. Z české špičky bude na Pálavě chybět pouze Lenka Šmídová, která v tomto týdnu startovala na Světovém poháru ve francouzském Hyeres. Navíc její třída 470 nebyla vypsána.

"Přihlášeno je přes 130 lodí a kromě českých jachtařů budou ve startovním poli i reprezentanti Maďarska, Rakouska a Slovenska," řekl ředitel závodu Zdeněk Chlup. Ve třídách Laser, Evropa a 420 bude Pálavská regata součástí Českého poháru.

Loňské prvenství ve třídě Finn obhajuje druhý nejlepší český jachtař Michal Hrubý, jenž loni na mistrovství světa v Moskvě obsadil páté místo. Jeho soupeřem bude i předseda Českého svazu jachtingu Karel Bauer.

Ve třídě Laser se představí i Martin Trčka, který skončil na olympijských hrách v Aténách na 25. místě a už dvakrát startoval i v závodě Sydney - Hobart. K ozdobám by měl patřit start olympijské naděje Veroniky Fenclové, která skončila v anketě o nejlepšího českého jachtaře loňského roku na třetím místě.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>