Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Jak levá?! ? Závod o Barrandovský pohár
 
      O právě proběhlém víkendu 16-17.6. uspořádal YC Příbram spolu s YC Barrandov v pořadí již druhý ročník závodu kajutových plachetnic bez rozdílu tříd. Do závodu se přihlásilo do sobotního rána 22 lodí, které byly zařazeny podle délky do třech kategorií.Sobotní počasí bylo před startem nepříznivé ? slabý proměnlivý vítr, obloha skoro na déšť. Závod byl odstartován v prostoru před ?Radavskou kosou?.

 
Přes nepřízeň větru se odjely celkem tři rozjížďky: 1. ? 2x trojúhelník - občasná flauta způsobila několik nepřehledných situací na návětrné bojce, při kterých se posádky hlasitě dohadovaly o výkladu pravidel, na jejichž dodržování dohlížel rozhodčí. 2. rozjížďka ? trojúhelník, karusel, trojúhelník ? vítr mírně zesílil s drobnými přeháňkami. Jinak poklidnou atmosféru závodu narušila pouze přítomnost lodě SPS, jejíž pracovník se rozhodl krátce po startu kontrolovat umístění evidenčních čísel závodících.
Obě rozjížďky s výrazným náskokem vyhrála loď Mike II. 3. rozjížďka ?2x karusel směr Radavská loděnice ? přinesla definitivní závěr závodu. Přesto, že v této rozjížďce vítězství vybojovala skvělým výkonem loď Sally, absolutním vítězem se stalo kafíčko Mike II ? kapitána Martina Suchého. Na dalších místech se umístily lodě v následujícím pořadí: druhé místo M´azel kapitána Josefa Bučila, třetí místo Sally kapitána Petra Němce, čtvrté místo Viki kapitánky Johany Vašíčkové, páté místo Agáta kapitána Václava Kačína.



Vítězové jednotlivých kategorií:
Do 6,5m
1.Sally - Petr Němec
2.Agáta ? Václav Kačín
3.Diana ? Jaromír Smékal



Od 6,5 do 7,5m
1.Mike II ? Martin Suchý
2.M´azel - Jusef Bučil
3.Desirée ? Josef Marek

Nad 7,5m
1.Viki ? Johana Vašíčková
2.Gága II ? Pavel Šulc
3.Vltava ? Martin Vydra


Opravdovdovým skvostem ve startovním poli byla loď Vltava z roku 1935 kterou majitelé podrobili celkové rekonstrukci včetně původního mosazného kování. Tuto loď Vám v nejbližší době blíže představíme na virtuální výstavě.

Hladký průběh sobotního závodu zajišťoval z motorového člunu majitel a zároveň provozovatel YC Barrandov Petr Štěpánek spolu s ředitelem závodu Josefem Ovčičkou a hlavním rozhodčím Petrem Sládečkem. Po osmi hodinách strávených na vodě čekalo všechny zúčastněné v Barrandovské loděnici pečené prase, teplé minutky a chlazené pivko.

Zveme Vás na další ročník.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>