Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Vítězství české posádky Kořanová - Tkadlecová
 
      PRVNÍ ZE SÉRIE ZÁVODŮ STŘEDOEVROPSKÉHO POHÁRU LODNÍ TŘÍDY CADET ODSTARTOVAL V NĚMECKU: VÍTĚZSTVÍ ČESKÉ POSÁDKY KOŘANOVÁ - TKADLECOVÁ

 
Prvním závodem v německém Warnemünde odstartoval Středoevropský pohár lodní třídy Cadet (CECC 2010).

Vítězstvím v pěti rozjížďkách ze šesti si celkové první místo vybojovala česká posádka Johana Kořanová (YC Neratovice) a Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň).

Neztratily se ani ostatní české posádky. Na 11. místě z celkem 43 lodí se umístila další neratovická posádka Michaela Štruncová a Tadeáš Hejnic.

První závod letošní série Středoevropského poháru lodní třídy Cadet (CECC 2010) uspořádal německý Mecklenburgiser Yachtclub Rostock na Baltském moři u Warnemünde o prvním májovém víkendu (1. - 2. května). Během dvou dnů 43 závodních lodí z Německa, České republiky a Polska odjelo 6 rozjížděk. Závodů se zúčastnily čtyři české posádky. Celkové prvenství velmi přesvědčivě získaly Johana Kořanová (YC Neratovice) a Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň), které zvítězily v pěti rozjížďkách. V šesté rozjížďce si připsaly druhé místo Michaela Štruncová s Tadeášem Hejnicem, kteří celkově obsadily 11. místo.

Baltské moře je známé větrným, chladným a deštivým počasím - i když někteří rodiče mladých jachtařů vzpomínali na dřívější dovolené u moře na severu východního Německa. Letošní první květnový víkend byl u Baltského moře větrný a poměrně chladný, ale slunečný a až na jednu přeháňku bez deště. V sobotu Cadeti odjeli 4 rozjížďky v jižním větru o síle 6 - 8 m/s, který v nárazech dosahoval rychlosti až 11 m/s. Během dne se vítr stočil do západního směru a postupně slábl. Poslední rozjížďka se odjela za slabého větru zhruba 4 m/s.

V neděli se znatelně ochladilo asi na 12oC především díky tomu, že vítr foukal od severu. Dvě závodní rozjížďky se uskutečnily ve větších vlnách a za slabého větru.

Celkové pořadí českých posádek v první regatě série závodů Středoevropského poháru CECC 2010 ve Warnemünde, Baltské moře:

1. místo Johana Kořanová (YC Neratovice) a Sára Tkadlecová (Jachtklub Toušeň)
11. místo Michaela Štruncová a Tadeáš Hejnic (YC Neratovice)
23. místo Beáta Alexová a Klára Fantová (TJ Brno)
26. místo Filip Havel (YC Neratovice) a Tadeáš Tkadlec (Jachtklub Toušeň)

Další závody ze série CECC 2010 se uskuteční:
14. - 16. května Kiekrz, Polsko
3. - 4. července Černá v Pošumaví, Lipno, Česká republika
24. - 26. září Tihany, Maďarsko

Dodatečné informace:
Posádku lodní třídy Cadet tvoří dva závodníci ve věku do 17 let - kormidelník a kosatník. Loď je dlouhá 3,22 m a váží 54 kg.

Tkadlecová Jitka

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>