Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Tisková zpráva - Mistrovství České republiky v Match Racingu - dvojboji katamaránů
 
      V Plzni na Boleveckém rybníku se tento víkend konalo Mistrovství České republiky ve dvojboji dvoutrupých plachetnic třídy Tornado.

 
Nejlepší katamaranisté z celé republiky se zde sjeli, aby na krátké trati bojovali v těsných vyřazovacích rozjížďkách.


Zatímco sobota byla pro jachtaře nepříznivá, odjelo se pouze osm soubojů ve velmi deštivém a málo větrném počasí, neděle byla takřka ideální. Panovalo slunečné počasí a nakonec i vítr se dostavil. Kvalifikaci jednoznačně vyhrála posádka David Křížek z YC Loko Plzeň a Martin Šedivec z pořádajícího Jacht klubu Plzeň, kteří jako jediní prošli bez porážky. Ostatní závodníci pak jeli, další kvalifikační souboje. V nich si nakonec výrazně polepšila posádka Broňa a Filip Fouskové z Českého Krumlova, kteří si tak zajistili bronzové medaile. Účast ve finále si kromě domácích vybojovali mnohonásobní mistři ČR ve třídě Tornado, bratři Zdeněk a Jiří Pavlišové z YC Kovářov.
Finále se jelo na dvě kola a o vítězi měly rozhodnout tři vítězství. Po první rozjížďce, se vedení ujal Křížek se Šedivcem, kteří vzápětí dvakrát zaváhali a prohrávali 1:2. Následně se jim ale podařilo vyrovnat a v rozhodující rozjížďce získali převahu hned na startru. Stali se tak historicky prvními Mistry ČR v této jachtařské disciplíně dvojboje rychlých katamaránů.

Zde je tedy finální pořadí:
1. David Křížek a Martin Šedivec (YC LOKO Plzeň a JK Plzeň)
2. Zdeněk Pavliš a Jiří Pavlič (YC Kovářov)
3. Broňa Fousek a Filip Fousek (ALT Tornado)
Závěrečné poděkování patří nejen pořadatelskému Jachetnímu klubu Plzeň a vypomáhajícímu YC LOKO Plzeň, ale také partnerům akce firmám Magic Marine, Abstrakt, 3F, Mitsubishi Nova kont, Město Plzeň.

www.davidkrizek.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>