Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Radavský pohár 2001
 
      I letos se poslední víkend v srpnu jede na Orlíku již jedenáctý ročník závodu kajutových plachetnic o Radavský pohár. Vypsány byly kategorie do 6m, do 7m, nad 7m. Trať závodu byla letos vytyčena z prostoru před loděnicí píseckých jachtařů na Radavě jako trojúhelník s dalšími točnými bójemi na Podskalí a V.Vír.

 
V sobotu v poledne byla odstartována první rozjížďka jako dálkový závod na Trhovky a zpět. Podle informací získaných od účastníků závodů na trati je závod prozatím bohužel provázen naprostým nedostatkem větru.
Zajímavostí je, že závodu se účastní dvě historické lodě. Jedna z nich je legendární Vltava, která se díky úsilí majitelů ocitla po desetiletích opět na vodě v plné kráse.
Sponzory regaty jsou Kovosvit a.s. Písek a Lobkovický pivovar Vysoký Chlumec. Další informace včetně fotografií a výsledků přineseme zítra.


V neděli vzhledem k bezvětří byl závod předčasně ukončen a celkově byla odjeta jedna zkrácená rozjížďka. Ve 12,30 byli slavnostně vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií.


Výsledky:
Do 6m
1. Kett II ? Kovařík Jan
2. Denta ? Vostrý Petr
3. Sendy ? Palivec Jiří

Do 7m
1. Atalanta ? Bezvoda Boh.
2. Ariel ? Pančík Jan
3. Beta ? Novák Josef

Nad 7 m
1. Monsoon ? Fiala Tomáš
2. Zat Control sun. ? Los Petr
3. Schirley ? Kratochvíl Jiří

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>