Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
V jihodalmatském letovisku Slano byl otevřen nový jachtařský přístav
 
      Chorvatská společnost Adriatic Croatia International Club - ACI otevřela 3. srpna 2016 svůj dvaadvacátý jachtařský přístav - ACI Marinu "Veljko Barbieri".

 
Chorvatská společnost Adriatic Croatia International Club - ACI otevřela 3. srpna 2016 svůj dvaadvacátý jachtařský přístav - ACI Marinu "Veljko Barbieri". Jméno dostala podle průkopníka chorvatského jachtingu a zakladatele klubu ACI Veljka Barbieriho, který zemřel v roce 2013. Marina se nachází se v jižní části jadranského pobřeží, v letovisku Slano nedaleko Dubrovníku.

Společnost Adriatic Croatia International Club - ACI , jejíž většinový podíl má stát, investovala do výstavby mariny 60 milionů kun. Jde tak o nejvýznamnější investici tohoto podniku za posledních dvacet let. Důležitost projektu podtrhuje i skutečnost, že Dubrovnicko-neretvanská župa disponuje nejmenším počtem kotevních míst na chorvatském Jadranu.

ACI Marina Slano je umístěna v severovýchodní části dobře chráněného zálivu Luka Slano, jižně od centra městečka Slano. Má kapacitu 200 plavidel o délce od 12 do 20 metrů. Součástí jachtařského přístavu je recepce, sanitární zařízení, servisní prostory, parkoviště, restaurace s terasou a bazénem.

Pro jachtaře je ideálním východiskem pro plavby na Elafitské ostrovy: Šipan, Lopud a Koločep, dále na ostrov Mljet s jeho pozoruhodným národním parkem a případně i na ostrovy Korčula a Lastovo.

Informace: ACI Marina "Veljko Barbieri" Slano
zdroj: www.chorvatsko.cz

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>