Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Lodě
Trajekt "Sassnitz" měl namále, na palubě také čeští turisté
 
      SASSNITZ (Německo) 2. července - Trajekt na lince mezi švédským Trelleborgem a německým přístavem Sassnitz na ostrově Rujána se po požáru ve strojovně ocitl v neděli večer na samém pokraji katastrofy. Vyplývá to z dnešních podrobných údajů provozovatele trajektu "Sassnitz", společnosti Scandlines.

 
Jak dnes uvedla mluvčí společnosti, všech 169 pasažérů a většina z 58 členů posádky (původní zprávy hovořily o 237 lidech na palubě) bylo již shromážděno na horní palubě, oblečeno do záchranných vest a připraveno k nástupu na záchranné čluny. Agentura AFP dnes upřesnila, že mezi cestujícími byli vedle Švédů, Němců a Poláků také občané České republiky, neuvádí však jejich počet. Všichni dnes mohli pokračovat v plavbě na jiné lodi.
Na pomoc ohrožené lodi, která je schopna pojmout až 800 pasažérů, se po vyhlášení poplachu sjelo do její blízkosti 23 dalších plavidel, která však naštěstí nemusela zasáhnout. V poslední chvíli se totiž přece jen podařilo požár vlastními silami uhasit a evakuace mohla být zrušena. Plavidlo postavené v roce 1989 v Dánsku však nebylo po požáru schopno samostatně manévrovat a muselo být odvlečeno do Sassnitz. Příčina požáru hlavního motoru zatím není známa. V krátké době je to však již druhá nehoda stejného typu lodi - 19. června trajekt "Prins Richard" narazil při vjezdu do přístavu Puttgarden na ostrově Fehmarn do mola.

ČTK. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>