Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Závodění
Pohár NIKÉ odstartuje letos poslední týden v září
 
      Letošní ročník Poháru Niké přináší také několik zásadních změn. Tou zásadní je, že se naše Mistrovství ČR pojede podle handicapu ORC. Niké ovšem také 25. září otevře čtrnáctidenní mezinárodní jachtařský závodní svátek, protože bezprostředně po jeho ukončení následuje Mistrovství Slovenska, SANY CUP.

 
Partner akceOffshore závody jsou pro opravdové mořské vlky teprve to opravdové potěšení. Naši jachtaři se vydají na trať dlouhou kolem 200 Nm z chorvatského přístavu Agana. Nejvzdálenějším otočným bodem je již tradičně maják Palagruža, opuštěný ostrov na půli cesty k italskému pobřeží. Pak se závodní peloton vydá na Vis a po jeho obeplutí bude směřovat kolem Hvaru. Cíl bude umístěn podle povětrnostní situace pravděpodobně někde v oblasti Splitského kanálu.

Pohár Niké se jede letos již po šesté a tradičně se jej zúčastňují naše nejlepší posádky. Díky hlavnímu partnerovi Poháru, Poštovní spořitelně, pojedou letos závodníci o cenu pro vítěze ve výši 3.000,- EUR! Na vítěze kromě toho čeká rovněž tradiční cena, lodní zvon.

Vypsání, přihlášku a další užitečné informace naleznete na zcela novém webu pořadatele - www.poharnike.cz.

redakce Ré

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>