Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Nová Aplikace SeaHelp v provozu
 
      Pro nadcházející sezónu SeaHelp opět zdokonalil svou aplikaci pro mobilní zařízení. Bezpečnost plavby se tak díky neustálému vývoji aplikace opět posunuje na vyšší úroveň.

 
Aplikace SeaHelp byla již důkladně přepracována před minulou sezónou a nyní byla opět na základě zkušeností z proběhnuvší sezóny 2016 aktualizována tak, aby uživatelům mobilních zařízení se systémy iOS i Android byla opět k dispozici s aktualizovanými funkcemi. Aplikace samozřejmě standardně umožňuje funkce GPS i bez připojení k internetu a tak lze přivolat v případě potřeby pomoc bez nutnosti komunikace v cizím jazyce, jelikož sama přenese rozhodující údaje o poloze volajícího na obrazovku službu konajícího dispečera SeaHelp. To je umožněno díky automatickému odeslání polohy zařízení formou sms. Tato informace se tedy automaticky zobrazí na obrazovce počítače v centrále SeaHelp včetně telefonního čísla. Obsluha pak standardně volá zpět, aby zjistila okolnosti volání a vyloučila tak zbytečný výjezd.

Nově nyní aplikace navíc rozezná automaticky oblast pokrytou službou SeaHelp, v níž se volající pohybuje a zobrazuje příslušné údaje o přílivech v dané oblasti zájmu.

Kromě toho aplikace může být použita pro zobrazení údajů o rychlosti plavby, rozmístění čerpacích stanic včetně jejich zeměpisných poloh a jejich otevírací době. Zásadní pomůcka pro kapitána je aktuální oficiální předpověď počasí včetně předpovědi větru.

Aplikace je dostupná ke stažení zdarma i v češtině na stránkách SeaHelp, avšak plně funkční je až po zadání členského čísla. Jejím prostřednictvím je však také možné se členem SeaHelp stát. K tomu použijte v Menu stránku Info a záložku Staňte se členem.

Kromě této osvědčené aplikace má každý člen SeaHelp možnost bezplatně také využít službu MeteoVarování, které se rozesílá na telefony prostřednictvím SMS. Toto varování je rozesíláno tehdy, pakliže z časových důvodů není možné náhlý nebezpečný vývoj počasí promítnout do pravidelné oficiální předpovědi. Zkušenosti SeaHelp ukazují, že zejména na Jadranu jsou takovéto náhlé změny počasí velmi nebezpečné a vedou často k potížím.

Výslovně je však třeba na tomto místě zdůraznit, že zasílání těchto SMS s MeteoVarováním jakožto dodatečného instrumentu zvyšujícího bezpečnost plavby v žádném případě nenahrazuje pevně zakotvenou povinnost každého kapitána v rámci dobré námořní praxe obstarat si platnou předpověď počasí a sledovat jeho vývoj. K tomu, abyste byli k odběru těchto zpráv zařazeni je potřeba být členem SeaHelp a zaregistrovat se na stránkách SeaHelp k jejich odběru.

http://www.sea-help.eu/app/ - nová aplikace SeaHelp patří na smartphone každého dobrého kapitána

redakce lode.cz

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>