Lodě.cz on-line přístav pro plavby na sladkých i slaných vodách

Vaše plavby začínají u nás...
Úvod > Co nového?
Británie uvažuje o zřízení věznic na lodích
 
      30. října - Londýn - Británie neví kam s vězni, a tak uvažuje o zřízení věznic na lodích, napsala dnes agentura Reuters. Ministr vnitra John Reid hledá majitele lodí, na nichž by si své tresty mohlo odpykávat až 800 vězňů.

 
Poslední lodní vězení v Británii, které mohly obývat čtyři stovky vězňů, kotvilo od roku 1997 v přístavu v Portlandu. Vězeňská inspekce ho označila za nevyhovující, příliš drahé a navíc umístěné na nesprávném místě. V roce 2005 bylo toto vězení zrušeno.
V britských vězeních si nyní tresty odpykává přibližně 80.000 lidí, jen 100 míst je v současnosti volných. Někteří odsouzení musejí dokonce přebývat v policejních celách.

Začátkem tohoto měsíce jistý soudce prohlásil, že věznice jsou tak plné, že je naprostou iluzí, že by pobyt v nich mohl někoho převychovat. Dodal, že se často používají jako "sociální smetiště" pro závislé na drogách nebo duševně nemocné.
Britské ministerstvo vnitra zvažuje i další možná řešení tohoto problému, jedním z nich je například předčasné propuštění vězňů nebo vrácení cizinců do jejich vlastních zemí.

ČTK

<< Předchozí

Přehled článků

Následující >>